11 22 okt. '22

‘Girl’ genomineerd voor Franse Oscar

5f857c50 f9a1 11e8 aa5f 042653ff3bfd 1
Nieuws 28 jan. 2019

Overzee wint ‘Girl’ alvast geen Golden Globe of Oscar meer maar de film van Lukas Dhont is nu bij onze zuiderburen genomineerd voor een César als beste buitenlandse film.

Wat de Oscars zijn voor Hollywood zijn de Césars voor onze zuiderburen. ‘Girl’ krijgt merkwaardig genoeg concurrentie uit eigen land want ook de Vlaamse coproductie ‘Nos Batailles’ van Guillaume Genez is genomineerd.

Mededinging van ‘Roma’ van Alfonso Cuaron is er dit keer niet want de film kwam niet eens in de running voor een nominatie. Omdat de door Netflix geproduceerde film geen bioscooprelease krijgt in Frankrijk kwam hij niet in aanmerking voor een César.

Toch is de strijd voor ‘Girl’ en ‘Nos Batailles’ niet min. De vijf andere genomineerden voor beste buitenlandse film zijn: ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ van Martin McDonagh, ‘Capharnaum’ van Nadine Labaki, ‘Cold War’ van Pawel Pawlikowski, ‘Hannah’ van Andrea Pallaoro en ‘Shoplifters’ van Hirokazu Kore-eda.

In 2014 ging de César voor beste buitenlandse film naar ‘The Broken Circle Breakdown’ van Felix van Groeningen. Net zoals ‘Girl’ een productie van Dirk Impens voor Menuet.

'Girl' is vanaf 6 februari te koop op lumiereseries.com

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.