09 20 okt. '24

Genomineerden 26e EFA Awards bekend

P1843dvsvj18bd1tlh16cuprm11871
10 sep. 2013
De European Film Academy en EFA Productions kondigden gisteren de 46 genomineerde films aan die kans maken op een European Film Award. Met maar liefst 32 genomineerde Europese landen toont de lijst meer dan ooit de verscheidenheid van de Europese cinema aan.

In de 20 landen met de meeste EFA leden werd telkens één nationale film rechtstreeks op de lijst genomineerd. Daarnaast koos een select comité van EFA Board Members en experts als Pierre-Henri Deleau (festival expert, Frankrijk), Jonas Holmberg (Göteborg IFF, Zweden), Stefan Kitanov (Sofia IFF, Bulgarije), Paz Lazaro (Berlijn IFF, Spanje), Derek Malcolm (filmcriticus, GB) en Elma Taragic (Sarajevo FF, Bosnië en Herzegovina) nog enkele andere films.

In de komende week zullen de 2900 leden van de European Film Academy stemmen op de genomineerden in de categorieën ‘Europese Film’, ‘Regisseur’, ‘Acteur’, ‘Actrice’ en ‘Scenarist’. Op 9 november zal tijdens het Europese Film Festival in Sevilla de shortlist van elke categorie bekend worden gemaakt. Een jury van 7 leden kiest daarnaast de genomineerden in enkele andere categorieën, waaronder die van ‘Componist’ en ‘Sound Designer’.

De 26e European Film Awards worden op 7 december in Berlijn uitgereikt. Meer informatie over de films en een volledige lijst van de genomineerden is hier terug te vinden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?