12 23 okt. '21

Geniet nog na van het 40e FFG en bezoek de Scorsese expo

P187flsvjkovl13ukrtrmi3nh41
21 okt. 2013

Voor wie nog even wil ronddwalen in de wereld van de Amerikaanse cinema. Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van Film Fest Gent. Voor wie nieuwsgierig is naar het werk van een meester-regisseur. Het filmprogramma van het 40e Film Fest Gent mag dan wel afgelopen zijn, de expo rond Martin Scorsese kan nog steeds bezocht worden en dit tem 26 januari 2014!

Deze eerste grote overzichtstentoonstelling gewijd aan Scorsese werd opgezet door de Deutsche Kinemathek Museum für Film und Fernsehen in Berlijn, in samenwerking met het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster en Film Fest Gent. Curatoren Kristina Jaspers en Nils Warnecke wekken de wereld en de films van Scorsese tot leven aan de hand van meer dan 600 items, waaronder storyboards, familiefoto’s, passages uit scenario’s, correspondentie, montageschema’s, onuitgegeven productiefoto’s, filmposters, rekwisieten, objecten en filmstills uit de privé collectie van Martin Scorsese. Voorts zijn er documenten uit de Robert De Niro Collection en de Paul Schrader Collection van het Harry Ransom Center, Austin, Texas. Ook zijn er set-designs van Dante Ferretti, Rome, kostuumontwerpen van Sandy Powell, Londen en stills van Brigitte Lacombe. En natuurlijk is in een projectiezaaltje en op monitoren ook het werk van Scorsese te zien: met liefst 120 minuten film, deskundig gekozen uit 32 films.

Datum
11/10/2013 - 26/01/2014

Open
10.00 tot 17.00 uur - toegang tot 16.30 uur
Gesloten op maandag en op 24, 25 en 31 december en 1 januari

Locatie
Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster
Vrouwebroersstraat 6 (Patershol), 9000 Gent
Tel: +32 (0)9 269 29 10

Tickets in voorverkoop geven recht op 10% korting in de exposhop. (Slechts één bon per aankoop. Enkel geldig op de dag van bezoek aan de expo. Niet cumuleerbaar met andere reducties).

Geleide bezoeken en groepen kunnen reserveren via vzw Gandante (www.gandante.be, +32 (0)9 375 31 61).

Kijk hier voor het voordelige B-Dagtriptarief: trein + tram + toegang expo.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.