11 22 okt. '22

Geen 10 maar 11 Belgische films op Film Fest Gent

P194jl0rkb206v103c5gmu1slc1
19 okt. 2014

Zaterdagavond werd 'Welp' het langverwachte langspeeldebuut van Jonas Govaert vertoond op Film Fest Gent. De Vlaamse horrorfilm ging eerder al in wereldpremière op het prestigieuze Toronto International Film Festival en fans van het genre spreken van de horrorprent van het jaar.

De Gentse scouts waren aanwezig op de rode loper zaterdagavond. "Wij zijn fan", klonk het, "ook al is de film volgens ons niet geschikt voor scouts-welpen". Regisseur Jonas Govaerts was blij met hun komst, zijn jeugdherinneringen aan de scouts hielpen hem immers bij het maken van de film.

'Welp' is een horroravontuur waarin Sam, een fantasierijke en wat in zichzelf gekeerde welp, op scoutskamp vertrekt naar de Ardennen. Eenmaal aangekomen in het bos, merkt hij al snel dat er iets niet pluis is. De andere welpen en de leiding hebben echter geen oren naar zijn verhalen en bovendien heeft leider Peter het te druk met flirten. Alleen Sam lijkt te beseffen in wat voor gevaarlijke situatie ze zich bevinden: een lokale psychopaat heeft het bos rondom het scoutsterrein bezaaid met dodelijke vallen...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.