10 21 okt. '23

Fort Napoleon herbergt 20 jaar Vlaamse film

20191012 ffg2019 jeroen willems 045
Nieuws 15 jul. 2020

Het Oostendse Fort Napoleon heeft onder de titel ‘Het wonder is geschied’ een tentoonstelling gewijd aan twintig jaar Vlaamse film. Het gaat om een eigenzinnige reflectie op het bijzondere parcours van de Vlaamse film. Met deze tentoonstelling overbrugt Filmfestival Oostende het jaar 2020 tot aan de eerstvolgende editie voorzien op 15 januari 2021. Ben Van Alboom is de curator van de tentoonstelling.

Nog tot 11 oktober 2020 geven tien toonaangevende grafische kunstenaars in Fort Napoleon hun interpretatie van evenveel instant Vlaamse filmklassiekers van de voorbije twintig jaar. Daarnaast laat stylist Cleo Baele aan de hand van twintig paspoppen haar licht schijnen over 20 jaar nieuwe Vlaamse film.

Tal van regisseurs doken in hun archief op zoek naar markante attributen die een centrale rol speelden in hun films. Zo is er onder meer de hamer uit De Patrick van Tim Mielants te zien. Het winkeltje uit Pauline en Paulette van Lieven De Brauwer is het grootste stuk. Maar er is ook de ijsbeer uit Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers en de poppen uit Ce magnifique gâteau van Emma De Swaef en James Marc Roels. Ook de meest opvallende door Vlaamse films gewonnen prijzen worden tentoongesteld.

Tickets: Online via website van Fort Napoleon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.