12 23 okt. '21

Filmverdelers redden Antwerpse Cartoon’s

P1877v4lo8iq117o6lk61vh7i11
19 okt. 2013

De heropening door filmdistributeurs Lumière en Wild Bunch van de Cinema Cartoon’s in Antwerpen werd op Film Fest Gent met instemming en opluchting onthaald. Dit is goed nieuws voor alle cinefielen. Met curator Wim Dejosse werd door de verdelers een akkoord bereikt om de zalen zo snel mogelijk te heropenen. De Cartoon’s zal voortaan uitgebaat worden naar het model van de Brugse stadsbioscoop Lumière. Zo zal de Cartoon’s in de toekomst voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de hedendaagse bioscopen. Beeld en geluid moeten perfect zijn om bij te dragen aan een optimale kijkervaring. Dank zij een vaste maandprogrammering zal het publiek goed op voorhand worden geïnformeerd over inhoud en vertoningsmomenten van de geprogrammeerde films.

De samenwerking tussen Lumière en Wild Bunch is ontstaan vanuit een gedeelde overtuiging dat de infrastructuur van de stadsbioscopen in Vlaanderen niet tot stilstand mag komen. Bovendien kunnen beide groepen samen een gezonde financiële structuur garanderen, zeggen Pim Hermeling van Wild Bunch en Alexander Vandeputte en Jan De Clerq van Lumière. De nieuwe eigenaar zal eveneens de horecafaciliteiten nieuw leven inblazen. De heropening van de zalen gebeurt waarschijnlijk op het einde van dit jaar.


Op Film Fest Gent worden van Lumière vier films vertoond: ‘Avant l’hiver’, ‘Blood Ties’, ‘Like Father, Like Son’ en ‘Die Andere Heimat: Chronik einer Sehnsucht’.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.