09 20 okt. '24

Filmtip: Heaven's Doors

18 jul. 2007
Drie verhalen zijn met elkaar verbonden, soms zeer direct, soms slechts zijdelings. De wraakactie van een man (Ney) zal het leven van drie personen ingrijpend veranderen. Dit ambitieus, maar geslaagd debuut over moederliefde en verantwoordelijkheid, sterk geworteld in het hedendaagse Marokko kan je nu gaan bewonderen in Studio Skoop Gent en Actor's Studio Brussel.
Een avond in Casablanca. Ney gaat naar het appartement van de man op wie hij zich wil wreken. Die wraakactie zal het leven van drie personen ingrijpend veranderen. Vroeger werkte Ney als bouwvakker, maar als hij verneemt hoe gemakkelijk twee van zijn beste vrienden geld verdienen, gaat hij ook werken voor Mansour, de meest invloedrijke bendeleider in de buurt. Tijdens een opdracht gaat echter alles fout en in de schietpartij die volgt, kan Ney maar op het nippertje ontkomen. Mansour vertelt hem wie op hem geschoten heeft. Ney is klaar om met die man af te rekenen. De Amerikaanse Lisa woont alleen in Casablanca sinds haar Marokkaanse echtgenoot dodelijk verongelukte. Haar leven wordt overhoop gegooid als ze verneemt dat ze, na een moordpartij, het enige familielid is van Suad en Salim. Smaïl wordt na 15 jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Hij heeft maar twee wensen meer: zijn oude, zieke moeder terugzien en wraak nemen op de kompanen die hem verraden hebben. Een oude vriend geeft hem een gouden tip. Maar alles loopt anders af dan voorzien. Heaven's Doors is te zien in Gent (Studio Skoop) en Brussel (Actor's Studio)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?