10 21 okt. '23

Filmscores van Belgica, D'Ardennen en Cafard genomineerd voor WSAward

P1at9di3ckdc32b01sdf1dvi1gc51
22 sep. 2016

De World Soundtrack Awards, de hoogmis voor de filmmuziekindustrie, worden dit jaar voor de 16e keer uitgereikt tijdens Film Fest Gent. De World Soundtrack Academy, met meer 370 leden wereldwijd reikt jaarlijks de World Soundtrack Awards voor onder meer beste score, beste componist, voor beste nieuwkomer, en beste original song. Dit jaar kon de internationale World Soundtrack Academy voor het eerst ook op Belgische filmscores stemmen voor Best Original Score for a Belgian Production. Met nominaties voor Soulwax voor 'Belgica', Hendrik Willemyns voor 'D'Ardennen', Hans Helewaut voor 'Cafard'.

De genomineerden zijn:
- Soulwax voor 'Belgica'
- Hendrik Willemyns voor 'D'Ardennen'
- Hans Helewaut voor 'Cafard'

Op 19 oktober zal duidelijk worden wie met deze nieuwe award naar huis gaat. De overige genomineerden in de andere categorieên zijn ook inmiddels bekend gemaakt, met namen zoals Carter Burwell, Ennio Morricone en Bear MrCreary.

Na de uitreiking van de Awards tijdens dit Gala op 19 oktober in Capitole Gent brengen Brussels Philharmonic & het Vlaams Radio Koor o.l.v. Dirk Brossé op 20 oktober nog een extra concert zonder ceremonie; met een opmerkelijke selectie uit het oeuvre van grote filmcomponisten zoals eregast Ryuichi Sakamoto, aangevuld met bekende tunes van klassieke en meer recente tv-series zoals 'House of Cards', 'Fargo' en 'Homeland' in aanwezigheid van de componisten zelf.

Tickets voor de World Soundtrack Awards Gala op 19 oktober en voor het extra WSA Concert (geen ceremonie, maar meer muziek) zijn nu verkrijgbaar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.