10 21 okt. '23

Filmnieuws van eigen bodem: Jeugdfilm Storm trekt door Vlaanderen

P1addvton7eqh1hha138v14up1vr61
09 mrt. 2016

Ieper, Gent en Antwerpen leveren dezer dagen het decor voor de opnames van de historische thriller 'Storm'. Deze jeugdfilm speelt zich af in het laat middeleeuwse Antwerpen in een tijd toen de vrije meningsuiting sterk onder druk stond. Storm is de 12-jarige zoon van drukker Klaas Voeten die in het geheim verboden teksten drukt. Hij wordt door inquisiteur Frans van der Hulst betrapt en ter dood veroordeeld. Zoon Storm probeert, in een race tegen de klok en met hulp van het weesmeisje Marieke, zijn vader van de doodstraf te redden.

'Storm' wordt geregisseerd door Dennis Bots die eerder al 'Oorlogsgeheimen' draaide. Karen Van Holst Pellekaan schreef het scenario waarvan de thematiek nog altijd actueel en relevant is. De opkomst van de boekdrukkunst stelde de mensen indertijd in staat om hun ideeën massaal te verspreiden. Met grote veranderingen en een strijd om de macht als gevolg. Een en ander is een beetje vergelijkbaar met het belang van de huidige sociale media.


In deze Belgisch-Nederlandse en Luxemburgse coproductie neemt Peter Van den Begin de rol van inquisiteur van der Hulst voor zijn rekening. Hij vindt acteren in een avonturenfilm die zich in de Middeleeuwen afspeelt een “unieke uitdaging” en hij houdt ervan “om nog eens voor een familiepubliek te werken”. Ook Laura Verlinden en Tibo Vandenborre maken deel uit van de Vlaamse cast. Storm zelf wordt vertolkt door de 12-jarige Davy Gomez. Yorick Van Wageningen ('The Girl with the Dragon Tattoo') speelt drukker Voeten en Angela Schijf ('Van God Los') zijn vrouw Cecilia.

De bioscooprelease van 'Storm' is voorzien in het voorjaar van 2017 en wordt uitgebracht door Jekino.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.