10 21 okt. '23

Filmmuziekconcerten in Paleis 12

Enniomorricone
Nieuws 19 nov. 2018

Ennio Morricone, Hans Zimmer, Blue Planet II ... In Paleis 12 wordt de filmmuziekfan de komende maanden op zijn wenken bediend.

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone houdt dit weekend al halt in Paleis 12 in Brussel. Het concert maakt deel uit van zijn ’60 years of music’ wereldtournee. Samen met een 200-koppig symfonisch orkest en koor zal de 90-jarige maestro in Paleis 12 een persoonlijke ‘Best of’ uit zijn carrière brengen.

Morricone componeerde de soundtracks voor meer dan 500 films en series. Een aantal van die composities zijn een onderdeel van het collectief geheugen geworden. Bekendste voorbeelden zijn ‘The Good, the Bad and the Ugly’, ‘For a Few Dollars More’ en ‘Once Upon a Time in the West’.

In maart is het de beurt aan Hans Zimmer. Hij componeerde o.a. de iconische muziek bij 'The Lion King', 'Gladiator' en 'The Dark Knight'. Op 31 maart 2019 maakt 'The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration' tournee zijn opwachting in Brussel. Hoewel hij niet zelf optreedt tijdens de concerten, is Hans Zimmer wel de muzikale regisseur en curator van de tour. Zimmer werkte maandenlang aan het transformeren van zijn soundtracks naar weelderige symfonieën.

Ook voor televisie worden er uitstekende soundtracks gemaakt. Daarom toont Paleis 12 de spectaculairste fragmenten uit de bekroonde BBC-reeks 'Blue Planet II' op een gigantisch scherm en met livebegeleiding door een symfonisch orkest. De teams van Blue Planet II verzamelden vier jaar lang beeldmateriaal tijdens niet minder dan 125 expedities in 39 landen, op alle continenten en in elke oceaan. Deze unieke beelden worden begeleid door filmmuziek geschreven door Bleeding Fingers Music. Onder leiding van Matthew Freeman brengt het City of Prague Philharmonic Orchestra de composities die voor de televisiereeks van BBC Studios werden geschreven.

Meer informatie & tickets: www.greenhousetalent.com

Tags

Filmmuziek

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.