12 23 okt. '21

FILMFESTIVAL GENT BRENGT HULDE AAN ELMER BERNSTEIN

19 aug. 2004

Het Filmfestival Gent nam met verslagenheid kennis van het overlijden van filmcomponist Elmer Bernstein.

Temeer omdat hij zichzelf als een vriend van het festival beschouwde. Hij keek uit naar het concert met zijn filmmuziek dat hij, in het kader van de uitreiking van de vierde World Soundtrack Awards, op 9 oktober zou dirigeren in de Gentse Bijloke. Want hij wilde iets goedmaken.

In 2001 kreeg hij van de World Soundtrack Academy, die een select aantal internationaal bekende filmmuziekcomponisten verenigt, de eerste Lifetime Achievement Award. Hij zou die persoonlijk in ontvangst nemen maar toen kwam 9/11. Dit jaar wou hij er absoluut bij zijn.<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Elmer Bernstein kende en waardeerde het Filmfestival Gent nadat hij in 1993 de openingsfilm The Age of Innocence kwam bijwonen. De festivalthematiek De impact van muziek op film maakte op hem een grote indruk en in 1998 gaf hij, samen met de vorig jaar overleden Michael Kamen, hier een onvergetelijk concert.

Bij de oprichting van de World Sountrack Academy schreef hij de bijhorende openingstune.

Het Elmer Bernstein-concert in de Bijloke gaat zoals gepland door op 9 oktober maar het wordt nu als een huldeconcert uitgewerkt. Het Vlaams Radio Orkest zal onder leiding van Dirk Brossé muziek brengen uit 'The Magnificent Seven' (door Michael Moore gebruikt in zijn 'Fahrenheit 9/11'), 'To Kill a Mockingbird', 'Far from Heaven', 'The Great Escape', 'The Ten Commandments'.

De 31ste editie van het Filmfestival Gent heeft plaats van 5 tot 16 oktober. Info: www.filmfestival.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.