10 21 okt. '23

Film Music Seminar met o.a. Ryuichi Sakamoto

P1as2euv4mc061a92al21a2o1ju11
07 sep. 2016

Zoals elk jaar organiseert Film Fest Gent in samenwerking met School of Arts Gent een nieuwe editie van het Film Music Seminar. Tijdens dit niet te missen event geven grote namen uit de internationale filmmuziekwereld hun geheimen prijs. Deze editie van het Film Music Seminar focust op tv-scores en vindt plaats op dinsdag 18 oktober 2016 van 9:30 tot 16:00. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar.

Terwijl televieseries meer en meer de aandacht van het publiek opeisen, vinden de academici alweer naarstig nieuwe termen uit zoals tele-cinephilia. Sommigen van hen verdedigen de stelling dat de grens tussen film en de complexe tv-drama’s meer en meer vernauwt.

Wat betekent dit alles voor de ‘filmmuziek’? Is het de uitdaging van een componist van een tv-serie om het publiek te ontroeren, hem onweerstaanbaar te binden aan het beeld of de verschillende episodes tot een geheel te maken? In hoeverre verschilt dit métier van het métier van de klassieke filmcomponist? Deze vragen worden behandeld op het Film Music Seminar op 18 oktober 2016.

Tekenden alvast present: Japanse componist en muzikant Ryuichi Sakamoto (‘Merry Christmas, Mr. Lawrence’, ‘The Last Emperor’, ‘The Revenant’) en Amerikaanse componisten Jeff Beal (‘House of Cards’) en Jeff Russo (‘Fargo’).

Dr. Huvenne, docent aan School of Arts Gent en coördinator van EPAS, is curator en medeorganisator van dit jaarlijkse Seminar over muziek en sound design in film.

Voor meer informatie over het seminarie en de sprekers, klik hier.
Bereid je voor op het seminarie en luister naar onze ‘WSAwards 2016 nominee’ Spotify playlist!


Film Music Seminar / Dinsdag 18 October 2016 / 09:30 - 16:00 / Kinepolis 4 (Ter Platen 12, Gent)

Bestel je tickets online via deze link (€15 / €20)
Voor groepsreservaties neem je contact op met industry@filmfestival.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.