08 19 okt. '24

Film Fest Gent tipt: CAMERA JAPAN FESTIVAL en KOREAN FILM FESTIVAL

P1asjrm0tk1iujk0t1eie1maj77o1
14 sep. 2016
Warmdraaien voor de Japanse spotlight tijdens FFGent kan je de komende periode volop. Vanf 15 tot 23 september dompel je je in Brussel onder in de wondere wereld van de Koreaanse Cinema tijdens het Korean Film Festival Brussels. In oktober schuif je aan bij de noorderburen, waar het verre oosten centraal staat op de 11e editie van CAMERA JAPAN Festival.

Korean Film Festival Brussels 15 -23 sept

Het 4e Koreaanse Film Festival opent op 15 september opent met 'The Throne', een film van LEE Jun-Ik.Het verhaal van Sado (The Throne) speelt zich af in het 18e-eeuwse Korea tijdens het bewind van koning Yeongjo. Deze vindt dat zijn zoon Sado niet geschikt is om hem op te volgen, al is hij de kroonprins. Yeongjo stelt dus alles in het werk om Sado te beletten de troon te bestijgen, zelfs al moet hij hem daarvoor ter dood veroordelen.

Dit drama van regisseur Lee Joon-ik won drie prijzen op de 35th Korean Association of Film Critics’ Award en werd in februari 2016 geselecteerd als Zuid-Koreaanse inzending voor een Oscar in de categorie Best Foreign Language Film. Het programma bestaat daarnaast uit Koreaanse block-busters als 'The Tiger', 'Inside Man' en 'Shameless Gangster', arthouse film als 'The Bacchus Lady', 'Our Love Story', en 'Dongju: Portrait of a Poet’. Voor de allerkleinste zijn er twee vertoningen van 'Oseam', en een programma ‘Short Animations’.

Meer informatie vind je op brussels.korean-culture.org


Camera Japan Festival 5 - 9 okt, 14 - 16 okt

Van 5 tot 9 oktober 2016 in Rotterdam en van 14 tot 16 oktober 2016 in Amsterdam focust het festival op Japanse ‘comedy’. Enkele hoogtepunten van het programma zijn ‘Creepy’, ‘The Actor’ en hun openingsfilm ‘The Mohican Comes Home’.


De Japanners komen over als een ernstig volk, maar hun cultuur heeft verschillende, verrassende vormen van humor. Japanse comedy is dan ook veel meer dan de bizarre filmpjes die je op YouTube vindt. CAMERA JAPAN wil dit jaar de diversiteit van de comedy illustereren in een special komisch filmprogramma en theatervoorstellingen.

Naast een pak recente Japanse films, anime vertoningen en documentaires, pakt CAMERA JAPAN ook uit met verschillende premières. ‘Anniversary’, ‘Matasaburo of the Wind’ en ‘I am a Weapon’ krijgen hun internationale première en films van Ishii Gakuryu, Yamamoto Toru en Watanabe Kensaku zullen er in Europese première gaan.

De opening van het festival vindt plaats op 6 oktober in Rotterdam, waar de film ‘The Mohican Comes Home’ van Shuichi Okita zal worden vertoond. Tussen de voorstellingen zijn bezoekers welkom bij tentoonstellingen, een raguko-workshop, een markt met Japanse producten, een filmbrunch en de Kids Day op zondag 9 oktober.

Op 5 oktober is er een kick-off bij WORM waar experimentele films worden gecombineerd met een optreden van electro music producer Foodman.

CAMERA JAPAN loopt van 5 tot 9 oktober 2016 in Rotterdam en van 14 tot 16 oktober 2016 in Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar op www.camerajapan.nl


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?