10 21 okt. '23

Film Fest in Vooruit: 3 nieuwe concerten!

01 jun. 2015

Film Fest Gent en Vooruit organiseren ook dit jaar weer een aantal gezamenlijke concerten! Tijdens het festival zijn er twee unieke audiovisuele shows van onder andere Nozinja en Jerusalem in my Heart. Ook komt legendarische componist Terry Riley, samen met zijn zoon Gyan, live een film naar eigen keuze begeleiden.

14 oktober: Nozinja & Hiele
De centrale figuur van de Shangaan Electro scène is Nozinja (echte naam Richard Mthethwa), muzikant, producer en zonder twijfel uitvinder van het Shangaan Electro geluid. Na het verschijnen van de verzamel LP verschenen verschillende remixen door electronica producers zoals Rashad & Spinn, Theo Parrish, Hype Williams, Ricardo Villalobos, Caribou. Deze lente verscheen zijn debuut 'Nozinja Lodge' op het gevierde Britse Warp label. Daarop zet hij de lijn door van opzwepende marimba beats en hyperkinetische tempo's. Tijdens Film Fest zal Nozinja naast de gebruikelijke dansers ook spelen met nieuwe visuals gemaakt door video/internetkunstenares La Turbo Avedon, die ook hun meest recente videoclip 'Baby Do U Feel Me' regisseerde. De avond wordt geopend door Antwerps electronica wonderkind Hiele, die net als Nozinja een set brengt met speciaal voor deze avond gemaakte visuals.

Tickets kan je bestellen via deze link.

17 oktober: The Rileys: Gyan & Terry Riley
Terry Riley staat bekend als één van de grondleggers van het minimalisme; een stroming binnen avant-garde muziek die hij mee in gang stak met zijn revolutionaire compositie 'In C' uit 1964. Dit werk inspireerde componisten als Steve Reich, Philip Glass, John Adams én The Who (die het nummer Baba O' Riley aan hem opdroegen). Terry Riley werkte verder ook samen met mensen als John Cale, Kronos Quartet, Pauline Oliveiros en Rova Saxophone Quartet. Voor Film Fest komt hij live een film naar eigen keuze op piano begeleiden samen met zijn zoon Gyan Riley op gitaar. Meer info over de film volgt snel.

Tickets kan je bestellen via deze link.

21 oktober: Jerusalem in my Heart & Tashi Dorji
Jerusalem In My Heart is het alter ego van Radwan Moumneh, een Libanese Canadees die met o.a. Suuns, Cursed en A Silver Mt. Zion werkte in de legendarische Hotel2Tango studio’s in Montréal. Hij treedt maar een aantal keer per jaar op en geen enkele van zijn shows lijkt op een voorgaande. Soms staat hij met slechts één ander bandlid op het podium, andere keren verzamelt hij maar liefst 24 muzikanten en videasten rond zich. In welke formatie ook, Jerusalem in My Heart staat voor een onvergetelijke audiovisuele show waarbij elektronica en punkrock vlotjes aan de haal gaan met Arabische tradities. In Vooruit gaat Moumneh aan de slag met verschillende 16 mm projectoren.

Bhutaanse gitarist Tashi Dorji kwam voor het eerst in de kijker via Ben Chasny; de man achter de dronefolk van Six Organs of Admittance. Hij bracht namelijk Dorji's allereerste plaat uit in 2014 op zijn kersverse Hermit Hut label. Daarop maakte een groter publiek voor het eerst kennis met Dorji's meditatieve gitaarexcursies en impulsieve vrije improvisatie waarin echo's van stokoude delta blues, flamenco en de door merg en been snijdende solo's van Albert Ayler zijn te horen. Middels een snel groeiende live reputatie en een druk release schema lijkt Tashi Dorji opgenomen te zijn in het kleine groepje underground stergitaristen zoals Sir Richard Bisschop en Bill Orcutt.

Tickets kan je bestellen via deze link.

Voor meer info ga naar vooruit.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.