09 20 okt. '24

Film Fest Gent tourt met 'The East' (Zal Batmanglij)

P1846n91no14moec5tfdjft1tfn1
11 sep. 2013
Na de culthit ‘Sound Of My Voice’ bundelen Zal Batmanglij en actrice/schrijfster Brit Marling hun krachten opnieuw. Het resultaat heet ‘The East’, de film waarmee Film Fest Gent in september ‘on tour’ gaat. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Brit Marling, Alexander Skarsgard en de immer fantastische Ellen Page.

Sarah Moss (Brit Marling) is een voormalig FBI-agente die momenteel aan de slag is binnen het beveiligingsbedrijf Hiller Brood, dat door Sharon (Patricia Clarkson) wordt gerund. Ze krijgt de opdracht te infiltreren bij ‘The East’, een anarchistische groep die een potentiële bedreiging zou kunnen vormen. Daar slaagt ze in, ondanks het verzet van Izzy (Ellen Page), een zeer uitgesproken lid van de groep. Hoe dieper Sarah verstrikt raakt in het web dat The East is, hoe meer ze zich aangetrokken voelt tot de charismatische leider Benji (Alexander Skarsgard)…

‘The East’ van Zal Batmanglij speelt donderdag 19 september om 20u15 in Kinepolis Gent, Kortrijk, Antwerpen, Leuven en Hasselt. 'Film Fest Gent on tour', dat is elke derde donderdag van de maand de unieke sfeer van het festival herbeleven in Kinepolis Gent, Kortrijk, Antwerpen, Leuven en Hasselt. We verwennen je één keer per maand met de unieke vertoning van een uitzonderlijke film, zorgvuldig geselecteerd door Film Fest Gent en Kinepolis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?