09 20 okt. '24

Film Fest Gent sluit af met 'Beautiful Boy' van Felix van Groeningen

Nlt9ccyw
Tips 29 aug. 2018
De film 'Beautiful Boy' van Felix van Groeningen met Timothée Chalamet en Steve Carell wordt de slotfilm van de 45e editie van Film Fest Gent. De film zal op 19 oktober zijn Belgische première beleven op het festival, voorafgegaan door de uitreiking van de officiële festivalprijzen, in aanwezigheid van de internationale festival jury en regisseur Felix van Groeningen. Koop hier ticket(s).

‘Beautiful boy’ is het Engelstalige debuut van Felix van Groeningen (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De Helaasheid der Dingen’) en is gebaseerd op de memoires van journalist David Sheff over de strijd die zijn zoon leverde tegen zijn drugsverslaving.

Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (‘The Big Short’, ‘Little Miss Sunshine’) en rijzende ster Timothée Chalamet (‘Call Me By Your Name’, ‘Interstellar’) maar ook op twee Belgen die op zijn vorige films werkten zoals cinematograaf Ruben Impens en monteur Nico Leunen. De film werd geproduceerd door Plan B Entertainment, het productiehuis van Brad Pitt en zal in wereldpremière gaan op het Internationaal Filmfestival van Toronto.

"‘Film Fest Gent heeft al een lange geschiedenis met de films van Felix van Groeningen, wat ons dubbel zo blij maakt dat we onze 45e editie mogen afsluiten met de eerste internationale film van een van onze grootste Vlaamse talenten. Het bijzondere is dat Felix erin slaagde om een Amerikaanse film te maken waarin we voor honderd procent zijn persoonlijkheid en zijn eigen kijk op cinema herkennen. 'Beautiful Boy' is een overweldigend emotionele film. Wie de zaal verlaat zal iets meegemaakt hebben dat men niet snel vergeet." zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher.

Felix van Groeningen over de selectie: "Ik ben ontzettend blij dat ik mijn nieuwe film 'Beautiful Boy' aan het Belgische publiek kan voorstellen als slotfilm van Film Fest Gent. Na mijn vorige films was ik klaar voor een avontuur in het buitenland. Het was een lange weg maar een ongelofelijk ervaring, maar vooral: ik ben heel fier op deze film, een menselijk en zeer ontroerend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten."

De slotfilm wordt gevolgd door 'Grand Night Out', het officiële slotfeest van Film Fest Gent in het festivaldorp naast Kinepolis. Samen met Nasty Mondays wordt het festival in stijl afgesloten met dj’s Lizzy & Tati, Gus & Sense, Wic & Mona Lee’s en anderen.

The Searchers brengt de film uit op 21 november in de Belgische zalen.

Tickets voor de slotavond (film + slotfeest) zijn hier te koop.

Tickets voor enkel de film zijn vanaf 20 september te verkrijgen, als de slotavond nog niet uitverkocht is.

Wil je enkel naar het slotfeest? Dat kan ook. Tickets vind je hier.

Tags

FFG2018

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?