09 20 okt. '24

Film Fest Gent On Tour | Petite Maman | 22.06

Still Petite Maman
Nieuws 25 mei 2021
De cinema's openen opnieuw hun deuren. Oef! En dankzij die heuglijke gelegenheid kan Film Fest Gent opnieuw On Tour. Na een maandenlange pauze mag Film Fest Gent het betoverende Petite Maman in avant-première programmeren in bioscopen en culturele centra in Vlaanderen.

Petite Maman is de nieuwste film van Céline Sciamma, die de cinefiele monden deed openvallen met het vurige Portrait de la jeune fille en feu dat een van allermooiste liefdesfilms bleek van de eeuw. De Franse regisseur laat je kennismaken met de achtjarige Nelly die na het overleden van haar grootmoeder mee afreist naar het ouderlijke huis van haar mama Marion. Terwijl haar ouders het huis leegmaken, ontmoet Nelly een meisje van haar leeftijd genaamd... Marion.

Sciamma's vijfde film is een betoverende parabel over herinneringen, kindertijd, familie en vriendschap. Door de ogen van een kind lijkt de wereld altijd een tikkeltje anders. Sciamma bewijst met deze film opnieuw dat ze een van de meest boeiende filmmakers is van onze tijd.

Tickets voor deze film zullen verkrijgbaar zijn via de deelnemende locaties van Film Fest Gent On Tour.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?