12 23 okt. '21

Film Fest Gent krijgt nieuwe Raad van Bestuur

03 apr. 2014

Na een zeer succesvolle 40e editie van het Film Fest Gent (vzw Internationaal Filmfestival van Vlaanderen), zette de Raad van Bestuur de vernieuwing in met een hernieuwd mission statement en een voorstel tot corporate governance.

Film Fest Gent, een vaste waarde als state-of-the-art filmfestival, is er dan ook klaar voor om die rol voluit te gaan spelen, verankerd in het audiovisuele en culturele landschap van Vlaanderen én met internationale uitstraling.

Film Fest Gent wil het belangrijkste Belgische filmfestival blijven en zijn internationale renommee nog verruimen.

Film Fest Gent is een veelzijdig publieksfestival met aandacht voor wereldcinema, voor het cinefiele aanbod van de independent cinema, voor wat beweegt in de internationale filmwereld en niet het minst voor de eigen Vlaamse filmproducties. Daarnaast blijft ook de focus op filmmuziek via filmmuziekconcerten en de organisatie van de World Soundtrack Awards (WSA).

De algemene vergadering stelde dan ook een nieuwe raad van bestuur samen, beperkt tot 12 leden. Nieuw is ook dat daarin 6 onafhankelijke bestuurders zitting hebben en 6 stakeholders, onder wie vertegenwoordigers van de subsidiërende overheden, sponsors en Kinepolis als facilitator.

De raad van bestuur duidde gisteren bij consensus Claire Tillekaerts aan als voorzitter, Roel Van Bambost als ondervoorzitter en Lieven Decaluwe als secretaris.

Op zakelijk én artistiek vlak, blijft het Film Fest Gent-team ongewijzigd, met Bart Vandesompele die, als algemeen directeur, de overkoepelende en dagelijkse leiding over het team behoudt. En Patrick Duynslaegher als artistiek directeur.

De gebundelde dynamiek van een zakelijk, artistiek en operationeel team én een efficiënte en geëngageerde raad van bestuur vormt voor de toekomst een optimale combinatie.

Nieuwe samenstelling:

 • De heer Filip Clarys
 • De heer Jozef Dauwe
 • De heer Yannick De Clercq
 • Mevrouw Anne De Paepe
 • De heer Lieven Decaluwe (Secretaris)
 • De heer Eddy Duquenne
 • De heer Christian Leysen
 • Mevrouw Annelies Storms
 • Mevrouw Claire Tillekaerts (Voorzitter)
 • De heer Roel Van Bambost (Ondervoorzitter)
 • Mevrouw Martine Verhoeve

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.