09 20 okt. '24

Film Fest Gent eert Mark Isham met albumrelease 'Mark Isham: Music for Film'

WSA Mark Isham
Nieuws 13 sep. 2022
Naar jaarlijkse traditie zet Film Fest Gent filmmuziek en componisten extra in de kijker met een albumrelease. Dit jaar stelt Film Fest Gent met trots het nieuwe album 'Mark Isham: Music for Film' voor.
Isham

Mark Isham, eregast tijdens de World Soundtrack Awards 2022, is een van de meest veelzijdige componisten van de voorbije vier decennia. Hij staat vooral bekend voor zijn weergaloos trompetwerk, maar ook zijn elektronische composities en jazzmuziek zijn wereldwijd beroemd. Isham creëerde tal van memorabele scores voor een brede waaier aan films en televisieseries, en bedacht daarbij meeslepende en ontroerend eerlijke melodieën die de verhalen keer op keer versterken.

Voor de eerste keer wordt er een volledig album gewijd aan Ishams film- en televisiescores. Het bevat een unieke selectie uit zijn enorme oeuvre, waaronder studio-opnames van concert suites uit 42, American Crime, The Black Dahlia, Eight Below, de Oscar-genomineerde score A River Runs Through It en uit zijn recente score The Unbearable Weight of Massive Talent.

Film Fest Ghent2022 Mark Isham cover V3

Andere hoogtepunten van het album zijn de met jazz doorspekte selecties uit Judas and the Black Messiah, The Moderns en een symfonische versie van "On the Threshold of Liberty", een van zijn bekendste originele composities die ook in Rules of Engagement met veel succes werd gebruikt. De stukken uit Bobby, Judas and the Black Messiah, Life as a House, The Nevers en The Unbearable Weight of Massive Talent zijn voor het eerst sinds de originele opname opnieuw uitgevoerd.

Alle muziek op dit album is uitgevoerd door het Brussels Philharmonic onder leiding van maestro Dirk Brossé. Componist Mark Isham en hoofdtrompettist Thomas Hooten van de Los Angeles Philharmonic hebben elk enkele trompetsolo's voor hun rekening genomen.

Tracklist 'Mark Isham: Music for Film'

01. “Prologue” uit Bobby

02. “Suite” uit Eight Below

03. “Suite” uit A River Runs through It

04. “Funeral” uit Judas and the Black Messiah

05. “Building a Family” uit Life as a House

06. “On the Threshold of Liberty” uit Rules of Engagement

07. “The Event Flashback” uit The Nevers

08. “Suite” uit The Black Dahlia

09. “Suite – Movement III” uit American Crime

10. “Les Modernes Suite” uit The Moderns

11. “Suite” uit The Unbearable Weight of Massive Talent

12. “Suite” uit 42

Het album wordt uitgebracht door Silva Screen Records tijdens de 49ste editie van Film Fest Gent in oktober 2022 en is het 17de album in de reeks van jaarlijkse filmmuziekalbums van Film Fest Gent, met nieuwe opnames van 's werelds beste scores uitgevoerd door Brussels Philharmonic en maestro Dirk Brossé.

Vanaf vandaag kun je het album vooruitbestellen in de webshop voor €20.

WSA WEB banner Tekengebied 1

De 22ste editie van de World Soundtrack Awards met Mark Isham (eregast), Bruno Coulais (Lifetime Achievement Award) en Nainita Desai (Discovery Award winnaar 2021) zal doorgaan op 22 oktober 2022.

Tags

WSA2022

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?