10 21 okt. '23

Film Fest 2016 @ Vooruit

P1alrh1iuf1m379t3dhiv61th21
22 jun. 2016

Film Fest Gent en kunstencentrum Vooruit presenteren onder de noemer Film Fest @ Vooruit voor de 43e editie van FFGent opnieuw een programma bomvol films, performances, concerten en een speciale editie van het boekenprogramma Uitgelezen. Van 11 tot en met 21 oktober 2016 staan onder andere een filmische compositie van Benjamin Vandewalle, een hommage aan cineast Andrzej Zulawski door Abattoir Fermé, het theatercollectief Wunderbaum dat stopt met acteren en de verrijzenis van Elvis op het programma in het monumentale gebouw van Vooruit.

Nieuwsgierig geworden? Verdiep je alvast in het programma via de links hieronder. Tickets voor deze events zijn nu al te koop op de website van Vooruit, meer nieuws en programma informatie volgt begin september.

WUNDERBAUM - STOP ACTING NOW (EXTENDED EDITION)

do 12.10 - 20:00 Theaterzaal - film / theater

Wunderbaum stopt met acteren
Wine vindt een kind de beste investering in de toekomst. Maartje begint met ‘De Basisoptimisten’, een groepering die sociale woonwijken intrekt. Marleen opent naar Japans voorbeeld een Tranenbar en strijdt tegen onze stressvolle positiviteitscultuur. Matijs ontwikkelt een stadstuiniersapplicatie, terwijl Walter meer heil ziet in ludieke acties zoals een kruiptocht naar Brussel.

BENJAMIN VANDEWALLE & YOANN DURANT - HEAR
vr 14.10 - 18:00 & 20:00 (locatie tbc) - za 15.10 - 16:00 & 18:00 (locatie tbc) - dans / performance / installatie / première

Neem eens een klankbad
'Hear’ is een auditieve choreografie rond en tussen de toeschouwers. Performers Benjamin Vandewalle en Yoann Durant ontwikkelden een fysieke soundscape die de suggestieve kracht van geluid verkent. Voor elke editie van ‘Hear’ werken de makers samen met een koor van lokale vrijwilligers. Zo wordt elke voorstelling een unieke visuele compositie.

ZACHARY OBERZAN - THE GREAT PRETENDER
vr 14 & za 15.10 - 20:00 Domzaal - film / performance / concert

Very funny, very sad, very strange and very serious
Cineast Abbas Kiarostami las in de lente van 2015 een bizar verhaal in de krant. Een man die beweerde de beroemde film- en theatermaker Zachary Oberzan te zijn, werd ontmaskerd als bedrieger en opgepakt door de politie. De fraudeur was er ondertussen in geslaagd om bij een gerenommeerd kunstencentrum een voorstelling op poten te zetten. Kiarostami, geïntrigeerd door dit fait divers, filmde het proces en reconstrueerde de voorafgaande gebeurtenissen.

UITGELEZEN OKTOBER
di 18.10 - 20:00 Balzaal - boek

De eerste uitgelezen van het nieuwe seizoen
De eerste editie van dit 14de seizoen vindt traditiegetrouw plaats in het kader van FILM FEST @ VOORUIT en knipoogt uiteraard naar cinema. In het panel zetelt voor een keer ook Lize Spit, de meest besproken debutante van de laatste jaren. En een van de Boeken op Tafel wordt 'Nummer 11', de nieuwe roman van Jonathan Coe.

ABATTOIR FERMÉ - ZULAWSKI SPECIAL
vr 21.10 - 20:00 Domzaal - performance / film

Mysterie! Suspens! Drama!
Een van theatermaker Stef Lernous’ favoriete cultregisseurs, de Poolse cineast Andrzej Zulawski (‘Possession’), overleed eerder dit jaar. ‘Zulawski Special’ wordt een door Abattoir Fermé samengestelde hommage met film en een korte performance, speciaal gemaakt voor FILM FEST @ VOORUIT.


Film Fest @ Vooruit - 11 tot en met 21 oktober 2016
Onderdeel van de 43e editie van Film Fest Gent

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.