10 21 okt. '23

Fien Troch trekt van Venetië naar Toronto

P1aqc1hb99ppe10aqlkt1l1q1o4l1
17 aug. 2016

Van de Venetiaanse Orizzonti competitie naar de Platform competitie op het filmfestival van Toronto is het festivaltraject dat Fien Troch begin september aflegt met haar nieuwste film ‘Home’. Troch was met haar films al eerder in Toronto (8-18 september 2016) maar ze komt nu in de sedert vorig jaar georganiseerde competitie terecht waarin twaalf films aan bod komen met “een eigen stijl en sterke stem”. Aan het VAF verklaarde Fien Troch dat “deel mogen uitmaken van deze competitie, een select clubje van 12 films, haar een beetje doet zweven”. In datzelfde luik is ook de met Vlaanderen gecoproduceerde ‘Layla M.’ van Mijke de Jong geselecteerd.

In ‘Home’ hebben twee groepen, tieners en volwassenen, het niet makkelijk om met elkaar te communiceren en elkaar te begrijpen. De 17-jarige Kevin komt in en tussen de twee generaties terecht en leert via zijn neef Sammy John kennen. Een dramatisch gebeurtenis confronteert de vriendengroep met vragen over verraad, loyauteit en vertrouwen…

Jong en aanstormend talent zoals Sebastian Van Dun, Mistral Guidotti, Loïc Batog en Lena Suijkerbuijk wordt omringd door vaste waarden als Karlijn Sileghem, Robbie Cleiren, Kevin Janssens, Jeroen Perceval, Tom Audenaert, Natali Broods

Fien Troch schreef het scenario samen met Nico Leunen die ook de montage voor zijn rekening nam. Johnny Lewel, bekend voor zijn bijdrage aan ‘Drive’ van Nicolas Winding Refn en ‘Lost River’ van Ryan Gosling, tekende voor de muziek. ‘Home’ is een productie van Antonino Lombardo voor Prime Time. Verdeler Cinéart brengt ‘Home’ begin januari 2017 in de zalen.

Dirk Impens van Menuet coproduceerde ‘Layla M.’ voor Vlaanderen. In haar jongste film heeft Mijke de Jong het over Layla, een radicaliserend Nederlands meisje van Marokkaanse afkomst. Haar opgaan in de wereld van de extremistische moslims dwingt haar tot voor haar hartverscheurende keuzes. Beide voor Toronto geselecteerde films kregen steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.