12 23 okt. '21

FFGent toert op 17 april met de verrassende thriller 'Blue Ruin'

P18l0719ag9ae1cdcghhkkghd11
08 apr. 2014

Zes jaar na zijn langspeelfilmdebuut Murder Party levert regisseur, schrijver en cameraman Jeremy Saulnier met Blue Ruin een spannende en brutale genrefilm af. Dit volledig met eigen geld en crowd funding gefinancierde project verdiende de Fipresciprijs in de Quinzaine des Réalisateurs te Cannes en werd in de Amerikaanse pers onthaalt als "a tense, darkly comic and surprisingly esoteric revenge tale in the tradition of the Coen brothers' 'Blood Simple'".

De titel verwijst naar de vervallen wagen die dienst doet als woonst voor eenzame zwerver Dwight Evans. Wanneer die te horen krijgt dat een gevangene wordt vrijgelaten besluit hij terug te keren naar zijn thuisstreek om wraak te nemen. Waarom wordt niet meteen duidelijk. Saulnier verrast met een inventief scenario en pekzwarte humor. Hij gebruikt het bloederige vervolg van zijn verhaal om thema's als vergelding en wapenbezit aan te snijden, maar doet dat zonder een belerend vingertje op te steken.

Tickets voor deze voorstelling zijn te koop via de website van Kinepolis. Klik hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.