10 21 okt. '23

FFGent Tipt: films op TV

P1aehrbnne1go0ckcp85hc7db61
23 mrt. 2016

Festivalfilms uit voorgaande edities of cinemaparels die het bekijken zeker waard zijn: soms hoef je er je huis/zetel niet voor uit. Film Fest Gent tipt je over de beste films die de komende week (23 -30 maart) op TV te zien zijn.

Vrijdag 25 maart

Her (2013, Spike Jonze) - 22u25 - NL 3
Joaquin Phoenix speelt een schrijver die op scheiden staat en verliefd wordt op een operating system. Deze OS, Samantha maakt deel uit van een nieuwe OS generatie die een intuïtieve intelligentie bezit, wat hen in staat stelt om zich emotioneel te ontwikkelen zoals mensen dat kunnen. Via een oortje nestelt ze zich in zijn brein en gaat ze algauw zijn gevoelsleven beheersen. Want Theodore wordt smoorverliefd op zijn onzichtbare partner. Was in 2014 te zien tijdens Film Fest Gent On Tour.

The Lunchbox (2013, Ritesh Batra) - 23u30 - NL 2
'The Lunchbox' is gedrenkt in een magisch-realistisch atmosfeertje, maar weet vooral indruk te maken dankzij de sympathieke en intelligente vertolkingen. Huisvrouw Ila Vaid bereidt bijzondere lunches voor haar afstandelijke man in de hoop zijn interesse terug te winnen, maar haar maaltijden worden afgeleverd bij Saajan Fernandez (Irrfan Khan uit 'Life of Pi'), een misantropische weduwnaar die op het punt staat met pensioen te gaan. Terwijl de lunchbox over en weer gaat ontspint zich tussen de twee eenzame zielen een romantische correspondentie. Was te zien op FFGent 2013.

Zondag 27 maart

Happiness (2013, Thomas Balmès) - 22u20 - Canvas
De documentaire ‘Happiness’ laat zien wat er gebeurt als bewoners van een afgelegen dorp in het bergstaatje Bhutan ineens de 21e eeuw in gekatapulteerd worden. Ze krijgen tv. Koning Jigme Wangchuck besloot in 1999 de twee moderne communicatiemiddelen in zijn land toe te laten, omdat ze volgens hem het bruto nationaal geluk zouden verhogen. De film begint aan het einde van die ontwikkeling, als wegen, elektriciteit en kabeltelevisie het afgelegen dorpje Laya bereiken. Voor de achtjarige monnik Peyangki gaat er een wereld open als hij een driedaagse reis naar de hoofdstad maakt om een televisie te kopen.

Maandag 28 maart

The Life of Brian
(1979, Terry Jones) - 20u35 - Acht
Gesitueerd in het jaar 33, een chaotische periode waarin de Romeinen proberen de orde te handhaven ten midden van een hele reeks messiassen en hun volgelingen. En dan is daar is Brian Cohen, geboren in Bethlehem, die door een serie misverstanden en absurde situaties wordt aangezien als de leider van een nieuwe religie. Het hele Monty Python team (Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin) maakt zijn opwachting in de vorm van ex-leprozen, gekke profeten, Pontius Pilatus, religieuze fanatici en Romeinse soldaten, om zo je opvattingen over het aloude Bijbelse verhaal over boord te doen zetten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.