10 21 okt. '23

FFGent Tipt: films op TV

P1abnoads31339lhb11id1r35kvo1
17 feb. 2016

Festivalfilms uit voorgaande edities of cinemaparels die het bekijken zeker waard zijn: soms hoef je er je huis/zetel niet voor uit. Film Fest Gent tipt je over de beste films die de komende week (17 -24 februari) op TV te zien zijn.

Vrijdag 19 februari

'12 years a slave' - 2013, Steve McQueen
21:05 - Canvas

Oscar winnaar voor Beste film in 2014, gebaseerd op de autobiografie 'Twelve Years a Slave' (1853). Noord-Amerika negentiende eeuw. Solomon Northup, een ontwikkelde Afro-Amerikaanse man met een talent voor muziek, woont met zijn vrouw en kinderen in Saratoga, New York. Op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Terwijl hij de gruwelheden van het leven als een slaaf moet ondergaan, droomt hij van een terugkeer naar huis.

'Rundskop' - 2011, Michaël R. Roskam
23:25 - 2

De Limburgse veeboer Jacky Vanmarsenille (Matthias Schoenaerts) wordt met zijn traumatische jeugd geconfronteerd wanneer hij via een louche veearts in contact komt met de West-Vlaamse hormonenmaffia en zijn oude jeugdvriend Diederik (Jeroen Perceval).

Zaterdag 20 februari

'Le gamin au vélo' - 2011, Jean-Pierre en Luc Dardenne
23:30 - 2

De 11-jarige Cyril is door zijn vader in een internaat geplaatst. Wanneer zijn vader hem niet komt ophalen, ontsnapt Cyril uit het tehuis. Tijdens zijn vlucht komt hij toevallig in contact met kapster Samantha (Cécile De France). Ze ontfermt zich over de jongen en zorgt er zelfs voor dat hij zijn fiets terugkrijgt. Met mondjesmaat laat Cyril de liefhebbende Samantha binnen in zijn leven.

Zondag 21 februari

'The Broken Circle Breakdown' - 2012, Felix Van Groeningen
20:40 - VTM

Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Wanneer dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar als Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Raak je daar samen door als je zo verschillend bent? Of laat de liefde je in de steek als je ze meest nodig hebt?

'Memento' - 2000, Christopher Nolan
23:55 - BBC 2

Het heden en het verleden zijn met elkaar verweven in deze film, net als bij de toestand van Shelby (Guy Pearce), die lijdt aan anterograde amnesie nadat hij bij een inbraak in zijn huis (waarbij zijn vrouw is omgekomen) een klap op zijn hoofd heeft gehad. Ondanks dat hij geen nieuwe herinneringen aanmaakt, is hij vastbesloten de moordenaar. De tattoeages op zijn lichaam helpen hem daarbij, zoals dat de moordenaar ene "John G" is.

Maandag 22 februari

'The Night of the Generals' - 1967, Anatole Litvak
01:45 - BBC Two (nacht van zondag op maandag)

Voor zijn rol als Generaal Tanz won Peter O'Toole de David di Donatello Award voor beste niet-Italiaanse acteur (gedeeld met Richard Burton voor The Taming of the Shrew). Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt er in Warschau een prostituee vermoord. Een ooggetuige heeft gezien dat de dader het uniform van een Duitse generaal droeg. Majoor Grau gaat op onderzoek uit.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.