09 20 okt. '24

FFG2021 Talkies: Podcast

talkies podcast
Podcast 21 okt. 2021
Tijdens FFG2021 kon je elke middag om 13:00 terecht in het Film Fest Café voor de FFG Talkies, de talkshow van Film Fest Gent! En zelfs als je er niet bij kon zijn, hoef je deze heerlijke filmgesprekken niet te missen. Herbeluister de dagelijkse FFG Talkies, maar ook gesprekken met regisseurs in de zalen in deze podcast, door Isabelle Wuytens samen met Film Fest Gent.

Animals

Regisseur Nabil Ben Yadir (Les barons, Dode hoek) vertelt over zijn heftige nieuwe film Animals, zijn keuze om expliciet geweld in beeld te brengen en de relatie tussen feit en fictie.

Bad Luck Banging or Loony Porn

De Roemeense filmauteur Radu Jude is met zijn films een habitué geworden op Film Fest Gent en was ook al lid van de jury in 2019. Jude is vooral berucht voor zijn onvermoeibaar vermogen om het donkere verleden van zijn land binnenstebuiten te keren. Met zijn Gouden Beer-winnende nieuwe film kijkt hij echter naar het heden en de invloed van social media.
Talk in samenwerking met Fantômas, gemodereerd door Nick Pinkerton.

The Tsugua Diaries

De Portugese regisseur Miguel Gomes won in 2012 de Grand Prix op Film Fest Gent met Tabu en verbaasde in 2015 met het driedelige meesterwerk Arabian Nights. Samen met coregisseur en partner Maureen Fazendeiro draaide hij The Tsugua Diaries tijdens de pandemie.

FFG2021 18ok GOMES 5
"For me, making a film is about being with other people. The idea was to have exactly the opposite experience of these passed few months: we wanted to make a film with all the things we missed during lockdown."
Miguel Gomes regisseur 'The Tsugua Diaries'

Four Seasons in a Day

De Ieperse filmmaker Annabel Verbeke verkent en observeert met haar documentaire Four Seasons in a Day het menselijke aspect van een verborgen grens die het Europese continent verdeelt. Samen met haar DoP Pieter-Jan Claessens gaat ze in gesprek over het creatieve proces.

Annabel Frederik NICOLAI VERBEKE 2
"Iedereen was zeer enthousiast om mee te werken, maar als het gaat over identiteit - over pro- of anti-Brexit stemmen of over katholiek of protestants zijn - dan wordt daar toch niet vaak openlijk over gepraat. In dat opzicht zijn Noord-Ieren wel gelijkaardig aan Vlamingen."
Annabel Verbeke regisseur 'Four Seasons in a Day'

Moon, 66 Questions

Jacqueline Lentzou is een van de grootste talenten van de hedendaagse cinema. Op FFG2021 presenteert ze haar langspeeldebuut Moon, 66 Questions naast een retrospectieve van haar kortfilms.

lentzou bas bogaerts
"I left film school with very bad notes. They told me that I wouldn't make it and that my ideas were very weird. They were constantly emphasising how things had to be clear, and that felt really suffocating, because in real life, things are never clear."
Jacqueline Lentzou regisseur 'Moon, 66 Questions'

L'homme inconnu

In deze Talkies hoor je Anthony Schatteman, die met zijn kortfilm L'homme inconnu geselecteerd werd voor de International Short Film Competition op FFG2021.

Film Fest Gent 10
I'm always really happy when I win an audience award at a festival because, in the end, I make my movies for an audience, not for a critic.
Anthony Schatteman regisseur 'L'homme inconnu'

Why We Fight

Alain Platel & Mirjam Devriendt praten over hun film Why We Fight? en over hoe kwaadheid en zingeving hand in hand gaan.

Portret Alain Platel (regissur)
"Er is een vorm van kwaadheid, bijna ondefinieerbaar, waarbij je je bewust wordt van hoe je hier op de wereld gesmeten wordt en maar één ding echt zeker weet: de finale uitgang is de dood."
Alain Platel Regisseur 'Why We Fight?'

Drijfzand

Regisseur Margot Schaap praat honderduit over haar tweede film, Drijfzand.

20211013 FFGENT2021 Jeroen Willems 146
"Ik was een film aan het maken over een afwezige moeder, maar om die film te kunnen maken, was ík een afwezige moeder. Het blijft een complexe situatie voor vrouwen."
Margot Schaap Regisseur van 'Drijfzand'

Cool Abdoul & vzw Touché

Ismaïl "Cool" Abdoul & Lieven Deloof (vzw Touché) praten over agressie en over hoe die ook iets positief kan betekenen.

Ismail Abdoul
"Mijn verleden is mijn verleden. Ik ben er niet trots op, maar ik heb ervoor geboet. Ik heb de maatschappij en de slachtoffers terugbetaald. En nu heb ik de kans om aan de mensen te tonen: het loont niet."
Ismaïl Abdoul Gentse bokser, onderwerp van de film 'Cool Abdoul', vzw Touché

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?