09 20 okt. '24

FFG richt focus op Martin Scorsese met Guy Peellaerts affiche van 'Taxi Driver'

P18309d72tujpqvd1el56ga1mml1
18 jun. 2013
In 1976 ontwierp de Belgische graficus en popart-kunstenaar Guy Peellaert ('34 - '08) een affiche voor de release van Martin Scorsese's 'Taxi Driver'. Peellaert begon als striptekenaar, maar werd internationaal bekend door zijn platenhoezen voor onder andere David Bowie en The Rolling Stones. Zijn boek 'Rock Dreams' (met Brits rockjournalist Nic Cohn), is een monument van popart vol fotorealistische portretten van de grote iconen van de rockmuziek. Het boek ging meer dan een miljoen keer over de toonbank. Zijn affiche voor 'Taxi Driver' zou bijna nooit gebruikt worden wegens "niet commercieel genoeg" volgens de studio, maar Film Fest Gent kreeg van de erfgenamen van Peellaert toestemming om het te gebruiken als campagnebeeld voor de focus op Martin Scorsese.

Tijdens de 40e editie van Film Fest Gent (8 -19 oktober 2013) wordt op diverse manieren aandacht besteed aan het werk van Martin Scorsese: een grote overzichtstentoonstelling in het Caermersklooster, een symfonisch concert in Muziekcentrum De Bijloke Gent mét bijhorende CD en een educatief project voor scholen en verenigingen. Zorg dat je erbij bent door nu te reserveren!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?