09 20 okt. '24

FFG Publiekswinnaar 'Versailles' mag naar Karlovy Vary

Versailles
Nieuws 04 aug. 2021
De korte film Versailles van Hyun Lories, die op de vorige editie van Film Fest Gent de publieksprijs won in de studentenkortfilmcompetitie, is geselecteerd voor Future Frames, een showcase op het filmfestival van Karlovy Vary waar tien korte films van jong Europees filmtalent wordt voorgesteld. Versailles werd in december 2020 in Leuven ook bekroond met een VAF Wildcard.
"Het moeilijkste als maker is misschien wel je cast, crew en jezelf steeds te blijven overtuigen, om er ten volle voor te gaan. Daar erkenning voor krijgen doet zoveel deugd en geeft energie voor een volgend project."
Hyun Lories Regisseur

Matuur

Met Versailles studeerde Hyun Lories af aan het RITCS. In zijn korte fictiefilm vertelt hij het verhaal van Sanaa die terugkeert naar de wijk waar ze opgroeide, er poogt de draad weer op te nemen met haar zusje Rana en probeert een oude belofte te vervullen. Volgens de VAF Wildcard jury is Versailles “een zeer mature film van erg hoog niveau waarin beeldvoering, acteursregie, geluid en montage goed in mekaar klikken”.

Initiatief

Na Gent was Versailles te zien op het kortfilmfestival in Leuven en was recent geselecteerd voor het Palm Springs International Shortfest.

Future Frames is een initiatief van European Film Promotion (EFP) en het Karlovy Vary International Film Festival. De deelnemers krijgen de kans om hun films te presenteren aan het publiek en aan de filmprofessionals in het industrieluik van het Karlovy Vary filmfestival. Ze nemen ook deel aan een intens programma van workshops, masterclasses en ontmoetingen met festivalprogrammatoren, producenten en internationale sales agents.

Future Frames vindt dit jaar plaats van 17 tot 19 augustus. Het filmfestival van Karlovy Vary van 20 tot 28 augustus 2021.

DSC 4815

Raf Butstraen

Met decennia filmgeschiedenis op de teller is voormalig filmcriticus Raf Butstraen de geknipte man om het laatste filmnieuws te fileren voor Film Fest Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?