09 20 okt. '24

Festivalwinnaar in de bioscoop: Short Term 12

P18h56l1l5rcg1ei01du018q4nn01
19 feb. 2014
'Short Term 12' wordt verteld door de ogen van Grace (Brie Larson), begeleidster van tieners in een zorginstelling. Grace is een formidabele verzorgster, gepassioneerd maar ook taai wanneer het nodig blijkt. Ze heeft een langdurige relatie met haar collega Mason (John Gallagher Jr), maar haar eigen moeilijke verleden - en de verrassende toekomst die zich plotseling aandient - brengen haar in de war. Des te meer wanneer een getalenteerd maar getroebleerd jong meisje, met wie Grace een sterke band voelt, haar opwachting maakt in de instelling.

Schrijver-regisseur Destin Daniel Cretton baseerde zich op zijn eigen ervaringen als verzorger en mijdt zorgvuldige de clichés van de "instellingsfilm". Deze terechte winnaar van het SXSW festival in Texas én de Port of Ghent Publieksprijs op Film Fest Gent in 2013 is American independent cinema zoals we die het liefste zien: een klein, karaktergedreven verhaal met een sterke cast en bijzondere aandacht voor kleur, camerawerk en geluid.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?