12 23 okt. '21

Festivalwinnaar in de bioscoop: A Touch of Sin

P18bh2epqhbh41s8av8hs1niq1
11 dec. 2013

De grote Chinese regisseur Jia Zhang-ke, de man achter films als 'Platform' (200o), 'Unknown Pleasures' (2002) en 'The World' (2004), werd in Cannes bekroond voor zijn scenario van 'A Touch of Sin'. Daarin schetst hij aan de hand van vier bedrijven een alarmerend beeld van het escalerende geweld in zijn door steeds grotere ongelijkheid, morele corruptie en materiële hebzucht geteisterde heimat. De film werd dit jaar in Cannes bekroond voor zijn scenario en won in Gent de George Delerue Award voor Beste Muziek.

Dahai, een mijnwerker die geërgerd is door de corruptie van de dorpsbestuurders, besluit om over te gaan tot actie. San’er, een migrantenarbeider, ontdekt de oneindige mogelijkheden van zijn vuurwapen. Xiao Yu, receptioniste in een sauna, wordt tot het uiterste gedreven door de beledigingen van een rijke klant. Xiao Hui, een jonge fabrieksarbeider, gaat van baan naar baan en probeert zijn leven te verbeteren.

Vier personen, vier provincies, één en dezelfde reflectie op het hedendaagse China : een reflectie op een maatschappij in volle economische ontwikkeling die beetje bij beetje aangetast wordt door geweld.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.