08 19 okt. '24

Festivalkortfilms te zien in Delicatessen - 20 april in Sphinx

P1ag7hgdrn1t1qr7915685ftmt21
13 apr. 2016
Jaarlijks wordt het beste van de Vlaamse kortfilms verzameld in de compilatiereeks 'Filmfestival Delicatessen': werk van jonge, talentvolle filmmakers dat zijn sporen nalaat bij het publiek. In de reeks zijn een aantal kortfilms opgenomen die tijdens Film Fest Gent 2015 hoge ogen gooiden. Sphinx Cinema vertoont op 20 april beide delen uit de reeks in een avondvullend programma, in aanwezigheid van de makers.

Filmfestival Delicatessen – Deel 1 bestaat o.a. ‘Drôle d’oiseau’ van Anouk Fortunier die tijdens afgelopen Film Fest Gent de publieksprijs won en op Internationaal Kortfilmfestival Leuven (IKL) aan de haal ging met de Prijs voor Beste Debuut. Ook ‘Empire’, de derde film uit de trilogie van Kristof Hoornaert kreeg een plaats in deze compilatie. In ‘De Broers van Bommel’ van Laurens Jans geven acteurs Warre Borghmans en Flor Decleir het beste van zichzelf.

Filmfestival Delicatessen – Deel 2 trakteert u op ‘Allegory of the Jam Jar’ die tijdens IKL zowel de publieksprijs, de Jury Award als de Humo Award in de wacht sleepte, met Maaike Cafmeyer, Peter Degraef en Louis Talpe zoals je hem nog nooit eerder zag. In deze selectie ook o.a. ‘Umpire’ van Leonardo Van Dijl en ‘Si’ van regisseur Bülent Öztürk, die beide op Film Fest Gent lof wisten te oogsten.

Sphinx vertoont op 20 april de twee kortfilmcompilaties en nodigt daarvoor ook de makers uit. Tijdens de pauze bieden ze alle bezoekers een drankje aan in het café.

woensdag 20 april
Sphinx Cinema Gent
Deel 1: 20:00
Deel 2: 22:00
7 euro (enkel deel) / 9 euro (volledig programma)
Reserveren is mogelijk via contact@sphinx-cinema.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?