09 20 okt. '24

Festivalfilm Waste Land beschikbaar op iTunes

P19k2cnq13nuckeudem12odhm52
13 mei 2015
Waste Land van Pieter Van Hees gemist tijdens het voorbije filmfestival? Geen nood want de film is vanaf nu ook beschikbaar op iTunes!

Met zijn derde film zet de Belgische regisseur Pieter Van Hees zichzelf definitief op de kaart van de internationale cinema. Niet zozeer omdat de hoofdrol in 'Waste Land' wordt vertolkt door Jérémie Renier, wiens reputatie in het buitenland ongetwijfeld de nodige deuren opent, maar omdat de psychologische thriller gewoon goed is. Van Hees kruipt op weergaloze wijze in het hoofd van een politierechercheur die van zijn vriendin te horen krijgt dat ze zwanger is, net op het moment dat hij zichzelf compleet verliest in een bizar moordonderzoek. Wat volgt is een zonderling kluwen van voodoo, nachtmerries, angstzweet, overspel, verkrachting, drugs, illegaal boksen, wilde feestjes en zwangerschapstherapie. De film voelt een pak broeieriger aan dan hij eruitziet - 'Waste Land' heeft zijn titel niet gestolen - maar dat maakt de prestaties van zowel Van Hees als Renier des te markanter. De eerste lokt je moeiteloos binnen in een wereld waar je zo snel mogelijk weer uit wil ontsnappen, de tweede geeft een menselijk gezicht aan pure waanzin. (B.V.A.)

Bestel hier de film via iTunes!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?