09 20 okt. '24

Festivalfilm op DVD: Viramundo

P18h568qhd1snqj9r16d9sr7m931
18 feb. 2014
Gilberto Gil is, na koffie en suiker, Brazilië's meest geliefde exportproduct. Na decennia van uitverkochte shows en internationale erkenning begint de muzikant aan een nieuw soort wereldtour door het zuidelijk halfrond.

Vanuit Bahia reist hij naar het land van de Aboriginals van Australië en naar de townships van Zuid-Afrika, eindigend in het Braziliaanse Amazonegebied. Waar hij komt, maakt hij muziek met de lokale bevolking en ontmoet hij regeringsleiders. Gil gelooft in de democratisering van nieuwe communicatiemiddelen en als Brazilië's eerste zwarte minister van cultuur zette hij ze in om een meer gelijke samenleving te bewerkstelligen. Als muzikant bevordert hij met dezelfde passie de kracht van culturele diversiteit in de strijd tegen raciale discriminatie. In 'Viramundo' brengt de Zwitserse documentairemaker Pierre-Yves Borgeaud een warm en op Braziliaanse grooves geritmeerd verslag van een even muzikale als politieke reis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?