10 21 okt. '23

Festivalfilm op DVD: Soul Boys of the Western World

P1973s3jet14sb5b1hllr4e1s2c3
18 nov. 2014

Legendarische band Spandau Ballet (bekend van hits als 'True', 'Gold', 'Trough the Barricades' en nog vele andere) kwam met een dramadocumentaire en exclusieve live set naar Vooruit tijdens het voorbije Film Fest Gent. De documentaire is vanaf nu ook op DVD en Blu-Ray te krijgen.

Spandau Ballet verkocht meer dan 25 miljoen platen, haalde ontelbare keren platina en scoorde 23 hitsingles. In 2009 kwam de groep, na enkele strubbelingen in de jaren '90, opnieuw samen voor een uitverkochte comebacktournee en nu maken de vijf vrienden hun eerste uitstap in de filmwereld. Maar 'Soul Boys of the Western World' is veel meer dan een portret van een van de meest iconische bands van zijn tijd. Het is een reis door de jaren '80, een sociaal-cultureel maar ook politiek document van een decennium. Muziek en mode, maar ook economische recessie en stakingen. En temidden van dat alles, Spandau Ballet, of het verhaal van vijf jongens die het geluid van de jaren '80 mee zouden gaan bepalen. Regisseur George Hencken was jarenlang de producent van documentairemaker Julien Temple en maakt met 'Soul Boys' een onofficieel vervolg op diens punkrelaas 'The Filth and The Fury'. Eighties nostalgici (en zijn we dat niet allemaal een heel klein beetje?) zullen hier hun hart aan ophalen.

Na de vertoning van de docu 'Soul Boys of the Western World' tijdens het afgelopen 41ste Film Fest Gent, nam Spandau Ballet de scène van de Theaterzaal over voor hun eerste show ooit in Gent.

Regisseur: George Hencken
Taal: Engels
Genre: Documentaire
Speelduur: 102 minuten
Vanaf 30 oktober op DVD en Blu-ray

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.