11 22 okt. '22

Festivalfilm op DVD: Short Term 12

P18ph7h0tlul88b216251tprivv1
03 jun. 2014

Short Term 12 wordt verteld door de ogen van Grace (Brie Larson), begeleidster van tieners in een zorginstelling. Grace is een formidabele verzorgster, gepassioneerd maar ook taai wanneer het nodig blijkt. Ze heeft een langdurige relatie met haar collega Mason (John Gallagher Jr), maar haar eigen moeilijke verleden - en de verrassende toekomst die zich plotseling aandient - brengen haar in de war. Des te meer wanneer een getalenteerd maar getroebleerd jong meisje, met wie Grace een sterke band voelt, haar opwachting maakt in de instelling. De film is vanaf nu verkrijgbaar op DVD.

Schrijver-regisseur Destin Daniel Cretton baseerde zich op zijn eigen ervaringen als verzorger en mijdt zorgvuldige de clichés van de "instellingsfilm". Brie Larson ontving een terechte special mention de festivaljury van Film Fest Gent en de film won ook de Port of Ghent Publieksprijs op in 2013. Short Term 12 is American independent cinema zoals we die het liefste zien: een klein, karaktergedreven verhaal met een sterke cast en bijzondere aandacht voor kleur, camerawerk en geluid.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.