09 20 okt. '24

Festivalfilm op DVD: Prince Avalanche

P18l5s6nqs11at1dk71piq10t7sup1
10 apr. 2014
Regisseur David Gordon Green (George Washington, The Pineapple Express) vond een gouden komisch duo in Paul Rudd (Knocked Up) en Emile Hirsch (Into the Wild). De afwisseling van hilarische dialogen, oogstrelende natuuropnamen en de prachtige score van Explosions in the Sky maken van Prince Avalanche een unieke komedie over de waarde van vriendschap. De film komt 15 april in Vlaanderen uit op DVD en BluRay.

Het is 1988. Lance (Emile Hirsch) en Alvin (Paul Rudd) brengen de zomer door in de Californische bossen door, waar ze aan de weg werken. Lance, zo hyperactief en hitsig als je van een twintiger mag verwachten, verveelt zich. Lance, een serieuze dertiger, houdt juist van het isolement en de natuur. Bovendien, nu heeft hij eindelijk tijd voor zijn cursus Duits. Een confrontatie tussen de twee tegenpolen kan niet uitblijven en escaleert uiteindelijk op hilarische wijze. Maar misschien hebben Lance en Alvin wel meer gemeen dan ze aanvankelijk dachten.

Goed voor een Zilveren Beer in Berlijn.

Regie: David Gordon Green. Cast: Paul Rudd, Emile Hirsch, Lance LeGault, Joyce Payne.

Regie: David Gordon Green
Herkomst: Verenigde Staten, 2013
Label: Remain in Light
Releasedatum DVD: 15 april 2014

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?