10 21 okt. '23

Festivalfilm op DVD: Heli

P197lmdhj511ind0klhs34fjdj1
26 nov. 2014

Met de grote prijs voor beste regisseur liet de Mexicaanse regisseur Amat Escalante vorig jaar een stevige indruk na op het festival van Cannes. Na 'Sangre' en 'Los Bastardos' maakte hij met 'Heli' een taaie film over een harde samenleving waarin niemand uit de klauwen van misdaad en drugs geraakt. De film was in mei de 'One Shot Cinema' van Film Fest Gent in Kaskcinema.

Hoofdpersoon Heli laat zich niet in met drugs, maar in Mexico is de dreiging van drugskartels altijd nabij. Een verkeerde beslissing resulteert in een barbaarse ontvoering door mannen in politietenue. Meedogenloos, empathisch, en niet voor tere zielen.

Een doodgoeie jongen vindt een partij cocaïne in de watertank op zijn huis. Hij besluit het spul weg te spoelen. De volgende dag wordt de voordeur ingebeukt door mannen in politie-uniform. Vader wordt direct neergemaaid, de jongen en zijn 12-jarige zusje worden afgevoerd. Het meisje verdwijnt uit beeld, de jongen wordt afgeleverd bij een huis waar jochies voor een televisie staan te gamen. De Wii-sticks worden ingeruild voor een stuk hout, waarmee ze vervolgens op de arme jongen inbeuken.

De sobere stijl staat in schril contrast met de soms erg gewelddadige beelden en de manier waarop de personages naar liefde zoeken. Amat Escalante won met Heli de prijs voor beste regisseur op het filmfestival van Cannes 2013.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.