09 20 okt. '24

Festivalfilm op DVD, Blu-Ray en VOD: Twenty Feet From Stardom

P18hk7f6vg1limbnv1gpvivgniq1
25 feb. 2014
Twintig voet (of ongeveer zes meter). Op een concertpodium is dat de gemiddelde afstand tussen de lead singer en de background vocalists. Het zijn die laatste die in Morgan Neville's 'Twenty Feet From Stardom' in de spotlight staan. "This is a story about people whose fingerprints are all over the music we know but we have no idea who they are," vertelde Neville aan Amerikaans muziekblad 'Rolling Stone'.

Om de bepalende rol die achtergrondzangeressen speelden in popmuziek in de verf te zetten, plaatst Neville in zijn muziekdocu interviews met grote sterren als Bruce Springsteen, Mick Jagger en Sting naast gesprekken met de zangeressen die hen ondersteunen. Neville verkent ook de psychologie van het eeuwige in de schaduw staan en onderzoekt hoe betrekkelijk recente veranderingen in de muziekindustrie vele zangeressen nog verder de achtergrond induwden. 'Twenty Feet From Stardom' zingt de lofzang die deze meiden al lang verdienden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?