11 22 okt. '22

Festivalfilm op DVD: Avant L'Hiver

P18mmpme5avqu9i5ckj1pf1dul1
29 apr. 2014

'Avant L'hiver' is de derde langspeelfilm van Philippe Claudel, de gevierde Franse auteur van internationale bestsellers als 'Grijze zielen' (2003) en 'Het verslag van Brodeck' (2007). De film was één van de absolute toppers van het voorbije 40e Film Fest Gent en is nu beschikbaar op DVD en Blu-Ray.

Zijn sombere debuutfilm 'Il y a Longtemps que je t'aime' was vijf jaar geleden meteen goed voor onder meer een Bafta voor beste niet-Engelstalige film en een César voor beste debuut. Twee jaar geleden kwam er een opvolger, de Frans-Italiaanse relatiekomedie 'Tous les Soleils', waarin hij het over een heel andere, vrolijkere boeg gooide. In 'Avant l'Hiver' volgt hij de lotgevallen van Paul, een zestigjarige neurochirurg (Daniel Auteuil), die een ogenschijnlijk droomhuwelijk heeft met de prachtige Lucie (Kristin Scott Thomas). Tot er op een dag bij hen thuis een anoniem boeket rozen wordt afgeleverd, een tafereel dat zich vanaf dan dagelijks herhaalt. Wie de afzender ervan is, blijft een mysterie, maar Paul linkt het aan het plotse opduiken van Lou (Leïla Bekhti), een aantrekkelijke twintigjarige dame die wel erg vaak zijn pad kruist. Plots vallen alle maskers af: is iedereen wel echt wie hij of zij beweert te zijn? Ze hebben nog tot vlak voor het aanbreken van de winter om hun geheimen en onuitgesproken, verdrongen verlangens te onthullen. Voor 'Avant l'Hiver' bundelde Claudel opnieuw de krachten met de Britse steractrice uit zijn debuutfilm: Kristin Scott Thomas.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.