11 22 okt. '22

Festivalfilm op DVD: All Is Lost

P18n8ooo44vtj15ribrl5pb7os1
06 mei 2014

Oscarwinnaar Robert Redford is inmiddels 76, maar hij weet nog steeds hoe hij in zijn eentje een film moet dragen. In het geval van All is Lost kon dat ook moeilijk anders. Daarin is de voormalige golden boy uit Santa Monica namelijk het énige personage en spreekt hij geen woord - op de commentaarstem in de intro en een luidkeels naar de hemel geschreeuwde 'Fuck!' na.

All Is Lost is de tweede langspeelfilm van scenarist-regisseur J.C. Chandor, die in 2011 ijzersterk debuteerde met de praatzieke financiële thriller Margin Call (Film Fest Gent 2011), waarvoor hij onder meer een Oscarnominatie voor beste scenario in de wacht sleepte.

Met zijn tweede langspeler gooit hij het over een compleet andere boeg. Eén personage en één locatie: de eindeloze oceaan. Dit survivaldrama vertelt de overlevingsstrijd van een schipbreukeling (Redford dus), die na de proloog wakker schrikt in zijn zeilboot. Er stroomt water naar binnen omdat een container van een groot metalen vrachtschip overboord is gevallen. Tot overmaat van ramp is er ook nog storm op komst.

All is Lost werd op het vorige Film Fest Gent enthousiast onthaald. Dat heeft uiteraard alles te maken met de fenomenale krachttoer van Redford, die welgeteld 106 minuten alleen in beeld is, zijn eigen stunts zelf deed en er nog in slaagt als een moderne Robinson Crusoe de boel drijvende te houden ook. Hoedje af ook voor veteraan-cinematograaf Frank G. DeMarco, de cameraman van Margin Call, die met zijn verbluffende widescreen beelden maximaal rendement weet te puren uit de benepen setting.

De film is vanaf 7 mei beschikbaar op DVD en Blu-Ray.

Genre: Actie, avontuur, drama
Regie: J.C. Chandor
Cast: Robert Redford
Distributeur: Universal Pictures Benelux
Studio: Universal Pictures
Speelduur dvd: 102′
Speelduur Blu-ray: 106′
Beeldformaat dvd: 2.40:1
Beeldformaat Blu-ray: 2.40:1 – 1080p
Geluid dvd: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Geluid Blu-ray: Engels DTS-HD Master Audio 5.1, Frans DTS-Surround 5.1
Ondertiteling dvd: Engels voor doven en slechthorenden, Frans, Nederlands, Duits
Ondertiteling Blu-ray: Engels voor doven en slechthorenden, Frans, Nederlands, Duits, Italiaans, Spaans
Releasedatum dvd en Blu-ray: 7/05/2014

Extra’s (Blu-ray):
• All is Lost – The Story
• The Actor – Robert Redford
• The Filmmaker – J.C. Chandor

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.