10 21 okt. '23

Festivalfilm in de bioscoop: White Bird in a Blizzard

P196hkqh8q1vl71n3k1mgav731apc1
12 nov. 2014

De Amerikaanse scenarist-regisseur Gregg Araki ('Mysterious Skin', 'Ka-Boom', 'The Doom Generation') creëert met zijn nieuwe film "White Bird in a Blizzard" een verleidelijke, erotische en hypergestileerde droomwereld, die sterk contrasteert met de grimmige realiteit van de personages die erin rondwandelen.

De Midwest, anno 1988. Kat heeft een ogenschijnlijk perfect adolescentenleventje. Ze is een normale, schoolgaande 17-jarige, die naar Depeche Mode luistert, rondhangt met haar hipstervrienden en haar ouders regelmatig bekritiseert. Ze ontdekt ook voor het eerst de geneugten van de liefde met haar buurman, en voelt zich doorgaans behoorlijk comfortabel in haar vel. Haar ietwat pronkerige moeder (gespeeld door Eva Green) staat echter op de rand van een zenuwinzinking. Wanneer zij plotseling op mysterieuze wijze verdwijnt, proberen Kat en haar vader hun emoties te onderdrukken en verder te gaan met hun leven. Maar jaren later kampt Kat onbewust met beelden van haar moeder, en kan ze diens bizarre verdwijning maar moeilijk plaatsen.

'White Bird in a Blizzard' is gebaseerd op de felbejubelde roman van Laura Kasischke, en vertelt het verhaal van een doodgewoon meisje dat opgroeit in ongewone en traumatische omstandigheden. Teen queen Shailene Woodley ('The Fault in our Stars', 'Divergent') domineert het scherm met haar natuurlijke belichaming van een jonge vrouw die met haar ontluikende seksualiteit leert omgaan, maar ook innerlijk worstelt met zichzelf.

Niet alles onder de façade van voorstedelijk Amerika is zo rooskleurig als het lijkt. (A.I.)

"White Bird in a Blizzard" is te zien in:
- Metropolis & UGC (Antwerpen)
- Galeries Cinéma, Kinepolis, UGC Gulden Vlies (Brussel)
- Sphinx (Gent)
- Cinema Lumière (Brugge)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.