12 23 okt. '21

Festivalfilm in de bioscoop: Welcome Home

P18jsuncvgsivqi1rih2ueq9b1
26 mrt. 2014

Toen Tom Heene in 2007 samen met Yacine Sebti de intieme audiovisuele installatie ‘Salt Lake’ toonde in het Almost Cinema parcours, konden de bezoekers van Film Fest Gent al flarden van zijn ontluikende talent zien. Dat ontplooit hij verder in zijn speelfilmdebuut ‘Welcome Home’, met selecties in belangrijke nevensecties op de filmfestivals van Venetië en Montreal tot gevolg.

Zijn film, een symbiose van wat oorspronkelijk drie kortfilmprojecten waren, draait rond 24 uur in het leven van Lila. Nadat ze terugkeert van een lange reis wordt ze de rode draad tussen drie mannen met uiteenlopende achtergronden: een naar Brussel terugkerende Iraniër, een groep brutale Eurocraten, en haar vriend met wie ze het uitmaakt. Dat levert een visueel intrigerende film op, waarin de doodlopende relatie tussen Lila en haar vriend de spil vormt, en Heene, tegen de achtergrond van het prominent aanwezige Brussel, zijn gevoel voor ritme en compositie etaleert.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.