09 20 okt. '24

Festivalfilm in de bioscoop: Welcome Home

P18jsuncvgsivqi1rih2ueq9b1
26 mrt. 2014
Toen Tom Heene in 2007 samen met Yacine Sebti de intieme audiovisuele installatie ‘Salt Lake’ toonde in het Almost Cinema parcours, konden de bezoekers van Film Fest Gent al flarden van zijn ontluikende talent zien. Dat ontplooit hij verder in zijn speelfilmdebuut ‘Welcome Home’, met selecties in belangrijke nevensecties op de filmfestivals van Venetië en Montreal tot gevolg.

Zijn film, een symbiose van wat oorspronkelijk drie kortfilmprojecten waren, draait rond 24 uur in het leven van Lila. Nadat ze terugkeert van een lange reis wordt ze de rode draad tussen drie mannen met uiteenlopende achtergronden: een naar Brussel terugkerende Iraniër, een groep brutale Eurocraten, en haar vriend met wie ze het uitmaakt. Dat levert een visueel intrigerende film op, waarin de doodlopende relatie tussen Lila en haar vriend de spil vormt, en Heene, tegen de achtergrond van het prominent aanwezige Brussel, zijn gevoel voor ritme en compositie etaleert.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?