10 21 okt. '23

Festivalfilm in de bioscoop: The Judge

P197lmsi6k1d0o1vjbioc18m8o9u1
26 nov. 2014

Schrijver-regisseur David Dobkin verdiende zijn strepen met luchtige en makkelijk verteerbare romantische komedies ('The Change-Up', 'Wedding Crashers' en 'Shanghai Knights'). Met 'The Judge' gaat hij voor het eerst de dramatische toer op.

Het scenario van 'Gran Torino'-scenaristen Bill Dubuque en Nick Schenk wordt in de handen van Dobkin omgetoverd tot een intelligente en opwindende rechtbankthriller.

Robert Downey Jr. schittert als de geslepen advocaat Hank Palmer, die terugkeert naar zijn geboortestadje in Indiana om er zijn moeder te begraven. Maar de problemen stapelen zich op als hij leert dat zijn vader Joseph (Robert Duvall), de lokale rechter, verdacht wordt van moord. Hoewel Hank en zijn vader van elkaar vervreemd zijn, besluit hij toch op zoek te gaan naar de waarheid en de banden met zijn familie opnieuw aan te halen. Met de openbare aanklager Dwight Dickham (Billy Bob Thornton) krijgt hij echter een geduchte tegenstander tegenover zich.

Naast klasbakken Robert Downey Jr. en Robert Duvall heeft 'The Judge' ook een uitmuntende supporting cast, met onder meer Vincent D'Onofrio (bekend als de dikkerd uit de openingsscène van 'Full Metal Jacket') en de Oscargenomineerde Vera Farmiga ('Up in the Air', 'The Departed').

Achter de camera treffen we dan weer Steven Spielbergs vaste cameraman Janusz Kaminski aan, wat er op wijst dat deze prent ook visueel de juiste toon raakt. De muziek van de Oscargenomineerde componist Thomas Newman ('The Shawshank Redemption', 'American Beauty') maakt het plaatje compleet. (A.I.)

"The Judge" is te zien in:
- Kinepolis Antwerpen
- Studio Geel
- UGC Antwerpen
- Kinepolis Brussel
- UGC Toison d'Or
- Euroscoop Lanaken
- Euroscoop Maasmechelen
- Kinepolis Hasselt
- Feestpaleis (Aalst)
- Kinepolis Gent
- Siniscoop (Sint-Niklaas)
- Cinema Koksijde
- Cityscoop (Roeselare)
- Kinepolis Brugge
- Kinepolis Kortrijk
- Kinepolis Oostende

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.