12 23 okt. '21

Festivalfilm in de bioscoop: Parkland

P18fuklend858tch1c401cak1qaj1
04 feb. 2014

Wat valt er vijftig jaar na dato nog te zeggen over de moord op president John F. Kennedy? Veel, zo blijkt uit 'Parkland', een boeiende procedurethriller over de historische moordaanslag die op 22 november 1963 de hele wereld schokte.

Debuterend regisseur Peter Landesman en producent Tom Hanks laten de complottheorieën en speculaties rond de moord wijselijk achterwege. 'Parkland' is gebaseerd op het Vincent Bugliosi's felbejubelde boek Four Days in November en bekijkt de chaotische gebeurtenissen van die fatale dag in Dallas vanuit de ogen van de omstanders, de medische staf en de geheim agenten die er vanop de eerste rij getuige van waren hoe Kennedy bezweek aan zijn verwondingen in het Parklandziekenhuis.

Hiervoor verzamelde Landesman een topcast. Zac Efron speelt de jonge chirurg Jim Carrico, die tevergeefs het leven van de president probeert te redden; Billy Bob Thornton is de baas van het Dallas Secret Service, die samen met het FBI verantwoordelijk werd geacht voor "the biggest fuck-up in the history of federal law enforcement." James Badge Dale kruipt in de huid van Robert, de door schaamte en verdriet getekende broer van moordenaar Lee Harvey Oswald en Jacki Weaver in die van Oswalds manische moeder. Verder krijgt ook de onwetende cameraman Abraham Zapruder (Paul Giamatti) een sleutelrol. Hij is de man die per toeval een van de meest bekeken en onderzochte beelden in de geschiedenis heeft geschoten en het beruchte 8mm-filmpje voor 50.000 dollar verkocht aan Life Magazine.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.