11 22 okt. '22

Festivalfilm in de bioscoop: Night Moves

P18mmq99da1hvs4io1ro71e0t1dlb1
29 apr. 2014

Sinds de onvolprezen Kelly Reichardt met 'Old Joy' definitief haar plaats opeiste binnen de American independent cinema heeft ze met elke nieuwe film haar talent uitgebreid. Ondertussen heeft ze zes langspelers op haar actief, waarvan de laatste vier allen te zien waren op voorbije edities van Film Fest Gent. Vanaf 30 april draait haar nieuwste film in de Belgische zalen, de ecothriller 'Night Moves'.

Met 'Wendy and Lucy' maakte ze de tot heden meest interessante update van het Italiaanse neorealisme en met 'Meek's Cutoff' maakte ze een uiterst eigenzinnige western.

Met 'Night Moves' zet ze alweer een volgende stap. Een groter budget en grotere namen (Jesse Eisenberg, Dakota Fanning en Peter Sarsgaard) maken van deze eco-thriller Reichardts meest commerciële productie ooit. Maar Reichardt houdt geen uitverkoop en blijft trouw aan haar stijl en principes. Ze maakt van de plot rond drie milieuactivisten die een aanslag beramen op een hydro-elektrische dam een eigenwijze en intelligente thriller met veel aandacht voor de natuur als onderwerp en als dramatische achtergrond. 'Night Moves' serveert urgente sociale en politieke vragen, maar betuttelt niet. Grand Prix op het Festival du Cinéma Américain in Deauville.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.