09 20 okt. '24

Festivalfilm in de bioscoop: La prochaine fois je viserai le coeur

P196hl3sj91617v144leul10kn1
11 nov. 2014
Guillaume Canet, de Franse steracteur en vriend van Marion Cotillard, kruipt in de hoofdrol van deze intrigerende en duistere politiethriller. Regisseur Cédric Anger, kwam zijn film zelf voorstellen in het kader van de focus op Franse cinema van het afgelopen Film Fest Gent.

De bewoners van het Franse departement Oise worden opgeschrikt door een razende maniak, die schijnbaar willekeurig lifters tegenhoudt en vermoordt - bij voorkeur jonge vrouwen. De man is tegelijk overal en nergens. Sterker nog, de dader blijkt een jonge, verlegen politieagent te zijn die een saai en alledaags leven leidt. Een agent die bovendien op zeker moment zijn eigen moorden moet onderzoeken, waardoor hij de autoriteiten telkens weer te slim af is.

Regisseur-scenarist Cédric Anger ('Le Tueur' en 'L'Avocat') baseerde zich voor zijn derde langspeelfilm op het boek 'Un Assassin au-dessus de tout soupçon' van Yvan Stefanovitch en op het waargebeurde en angstaanjagende relaas van Alain Lamare, een eenvoudige gendarme die zich tussen 1978 en 1979 ontpopte als een gruwelijke seriemoordenaar. (A.I.)

"La prochaine fois je viserai le coeur" is te zien in:
- Cartoon's (Antwerpen)
- UGC De Brouckère (Brussel)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?