12 23 okt. '21

Festivalfilm in de bioscoop: Inside Llewyn Davis

P188mqptt3mbolkj1df1t4mn833
06 nov. 2013

De broertjes Joel en Ethan Coen ('Fargo', 'The Big Lebowski', 'No Country For Old Men') zijn een graag gezien duo op het Filmfestival van Cannes. Hun nieuwste worp - de heerlijk absurde en grappige retrokomedie 'Inside Llewyn Davis' - was een van de grote kanshebbers voor een Gouden Palm, maar kreeg uiteindelijk de Grand Prix, oftewel de Zilveren Palm. De film draait rond de getalenteerde wannabe-folkzanger Llewyn Davis, die het New Yorkse Greenwich Village van de jaren zestig afstruint in de hoop een solocarrière van de grond te krijgen.

Het verhaal is gebaseerd op het leven van folkmuzikant Dave Van Ronk en het idee ontstond toen Joel op een dag tegen zijn broer vertelde dat hij een film wou maken waarin Van Ronk aan het New Yorkse Gerde's Folk City afgetuigd wordt. "We zijn allebei erg geïnteresseerd in de folkscene en hoe Greenwich Village er in de vroege sixties uitzag," aldus Ethan Coen.

De hoofdrol wordt gespeeld door 'Drive'-acteur Oscar Isaac. Die heeft, net als het titelpersonage dat hij vertolkt, een carrière met nogal wat ups en downs gehad, maar 'Inside Llewyn Davis' zou wel eens zijn grote doorbraak kunnen betekenen. Carey Mulligan ('The Great Gatsby') speelt zijn vrouwelijke tegenhanger en popgod Justin Timberlake ('The Social Network') kruipt in de huid van een op folkie Paul Clayton geïnspireerde muzikant. Die laatste schreef ook in amper vijf minuten tijd één van de songs voor de soundtrack, die voor het overige deel van de hand is van muzieklegende T-Bone Burnett.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.