09 20 okt. '24

Festivalfilm in de bioscoop: Eden

P19742bnbc1av9o3q14oj5bd331
19 nov. 2014
Er is seks en er zijn drugs. Enkel de rock 'n' roll is vervangen door EDM in dit in gloedvol neon gedraaide muziekdrama, "Eden" van de jonge Franse regisseuse Mia Hansen-Løve.

Frankrijk 1992, de boom van de Franse elektronische dansmuziek. 'Eden' duikt recht in de beginjaren van de illegale ravescène, toen dance parties nog in verlaten magazijnen en vochtige kelders plaatsvonden. Het is hier dat literatuurstudent Paul (Félix de Givry) in de ban raakt van de garage house uit Chicago. Samen met een vriend vormt hij een DJ duo genaamd Cheers en beat per beat veroveren ze het Parijse nachtleven.

De broer van Hansen-Løve schreef mee aan het losjes op zijn leven gebaseerde scenario en Mia Hansen-Løve filmt met veel oog voor detail (de subtiel veranderende modetrends, de gestage opkomst van gsm's...).

Het resultaat is een intens en accuraat beeld van een tijdperk en de muziek die er onlosmakelijk aan verbonden is. Bedwelmende nineties nostalgie met een opmerkelijke rol voor de jongens van Daft Punk.

Regisseur Mia Hansen-Løve en acteur Félix de Givry kwamen tijdens het voorbije Film Fest Gent zelf hun film voorstellen aan het Vlaamse publiek. De film was een last minute toevoeging aan het programma en werd één van de opmerkelijkste films uit de focus op Franse cinema van het afgelopen festival.

"Eden" is te zien in:
- Actor's Studio (Brussel)
- UGC Toison d'Or (Brussel)
- Sphinx (Gent)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?