11 22 okt. '22

Festivalfilm in de bioscoop: Drift

P18l5sog861ngoei41gho1gvackf1
23 apr. 2014

Vanaf vandaag, 23 april draait in de Belgische zalen de debuutfilm van de Gentse regisseur Benny Vandendriessche DRIFT. De film ging in Europese première op het afgelopen 40e Film Fest Gent en is het resultaat van een intense samenwerking van Benny Vandendriescche met performance-kunstenaar Dirk Hendrikx.

Hendrikx speelt een man overmand door verdriet na het verlies van zijn geliefde. Hij ontsnapt aan de realiteit en begint te zwerven. De film toont zijn melancholische tocht door barre, lege landschappen. De waanzin drijft hem tot poëtische maar fysiek pijnlijke rituelen. Langzaam haalt het verleden hem in, en hij verdwijnt.

DRIFT is gefilmd in een ruwe intuïtieve stijl. Maar de expressieve beelden van het lichaam van de zwervende man bieden een sterke contemplatieve ervaring.

De film won op het Filmfestival van Mannheim de Fipresci persprijs. In zijn rapport heeft de Fipresci Jury het over een 'viscerale en poëtische ervaring die ons soms ongemakkelijk deed voelen maar uiteindelijk een onuitwisbare indruk in de hoofden en harten van de Jury achterliet'

Drift is vanaf 23 april te zien in deze zalen:

  • BOZAR (Brussel) - 22 april avant-première
  • CINEMA AVENTURE (Brussel) - vanaf 23 april
  • SFINX (Gent) - vanaf 23 april
  • CINEMA ZED (Leuven) - 24, 29 april
  • BUDA (Kortrijk) - 23, 24, 27, 28 april,...
  • Z33 ZEBRACINEMA (Hasselt) - 7 mei
  • CINEMA WALBURG (Hamont-Achel) - 9 mei
  • FILMHUIS KLAPPEI (Antwerpen) - 26, 30 mei
  • LE FORUM/LES 400 COUPS (Namen) - 3 X tussen 7 & 25 mei

www.facebook.com/driftthefilm

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.