09 20 okt. '24

Festivalfilm in de bioscoop: Casse-tête Chinois

P18bh1upoo1b8u1blqcnm1jlq1sdg2
11 dec. 2013
Acht jaar na 'Les Poupées russes' is regisseur Cédric Klapish terug met 'Casse-tête Chinois'. Dat is het derde en laatste luik in een trilogie die in 2002 begon met de luchtige en tegelijk gedurfde feel-goodkomedie 'L'Auberge Espagnol'.

Hoe zou het nog zijn met Xavier Rousseau (Romain Duris), vijftien jaar nadat hij zijn uitwisselingsproject op kot in Barcelona beëindigde en tien nadat hij zijn hopeloos verwarde liefdesleven met zijn al even chaotische schrijversaspiraties probeerde te rijmen? Klapish vroeg het zich blijkbaar ook af en focust met 'Casse-tête Chinois' in zijn typisch charmante mozaïekstijl opnieuw op het kronkelende liefdesparcours van dezelfde protagonisten.

De nonchalante Xavier is inmiddels een veertiger die meer verantwoordelijkheid heeft dan in zijn jaren als zorgeloze student, maar zijn leven is er niet bepaald eenvoudiger op geworden. Hij heeft een gezin te onderhouden, maar zijn ex-vrouw Wendy (Kelly Reilly) is met de kinderen naar New York verhuisd. Dus ziet hij zich genoodzaakt heen en weer te pendelen tussen Parijs en New York. En om de Amerikaanse nationaliteit te verkrijgen is hij zelfs bereid een huwelijk met een Chinese vrouw in scène te zetten.

Naast Duris en Reilly tekenen ook Audrey Tautou (Martine) en de Belgische Cécile de France (als zijn lesbische soulmate Isabelle die wil dat hij de vader van haar kind wordt) opnieuw present, dit keer dus in The Big Apple. Dat is volgens Klapish "de moeilijkste stad ter wereld om een film te draaien, aangezien het net als Venetië en Parijs al miljoenen keren eerder gedaan is".

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?