09 20 okt. '24

Festivalfilm in de bioscoop: Antboy

P1973tri7oiuouto1auo1ru43vf1
19 nov. 2014
Hij kan bijtend zuur plassen, op de muren lopen en een boek in tweeën bijten: welkom in de wereld van 'Antboy', de allereerste Deense superheldenfilm. Deze verrassend poëtische kijk op het superheldengenre loopt vanaf vandaag in de Belgische bioscopen.

Centraal staat de verlegen jongen Pelle (Oscar Dietz), die een superheld wordt nadat hij is gebeten door een genetisch gemanipuleerde mier. Met de hulp van zijn nerdy klasgenoot meet hij zich een cape én een helm aan. Maar de spreuk luidt: "With great power comes great responsibility", en hij komt algauw oog in oog te staan met Flea, een schurk die hun slaperige stadje terroriseert.

De aantrekkingskracht van striphelden is universeel en in zijn eerste lowbudget-langspeelfilm, 'Antboy', vindt regisseur Ask Hasselbalch precies de juiste mix tussen actie, charme en spanning om een jong, avontuurlijk publiek te bekoren.

Maar ook iets minder jeugdige cinemaliefhebbers zullen verbaasd opkijken tijdens dit entertainend avontuur, dat de mosterd haalde bij eightiesfilms als 'E.T.', 'Poltergeist' en 'Gremlins'. (A.I.)

"Antboy" is te zien in de volgende bioscopen:
- Kinepolis (Antwerpen, Hasselt),
- Utopolis (Mechelen, Turnhout),
- Euroscoop Genk,
- Studio Skoop Gent,
- Cinema Albert Dendermonde,
- Roxy Theater Koersel,
- Cinema Central Ninove,
- Cinema Zed Leuven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?